Jerusalemin rukouslista 20.5.2021

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam

Tooran lukujakso on Parashat Naso, 4. Moos. 4:21 – 7: 89. Profeetoista (Haftara) luetaan Tuom. 13:2 – 25. Uuden testamentin lukujakso on Ap.teot 21: 17-26.

Neljännen Mooseksen kirjan lukujaksossa on muutamia tärkeitä opetuksia meille tänä päivänä.

1.                   Pappien ja leeviläisten lukumäärän laskeminen tässä Toorajaksossa on hyvin mielenkiintoinen ja jumalallinen ilmoitus, jotta voimme ymmärtää Israelin Herra Jumalaa paremmin. Kun kaikkien pappien ja leeviläisten perheenjäsenten lukumäärä oli laskettu, saamme selville tämän katselmuksen syyn.

                      ”HERRA sanoi Moosekselle: ´Minä itse olen ottanut leeviläiset israelilaisten keskuudesta kaikkien israelilaisten esikoisten sijaan, niiden sijaan, jotka avaavat äidin kohdun. Leeviläisistä on siis tullut minun omiani, sillä jokainen esikoinen kuuluu minulle. Sinä päivänä, jona minä surmasin kaikki Egyptin esikoiset, minä pyhitin itselleni kaikki Israelin esikoiset, sekä ihmisten että karjan, ja ne kuuluvat minulle. Minä olen HERRA´”(4. Moos. 3:11-13, RK).

a) Tässä meillä on jotain hyvin mielenkiintoista, jonka suurin osa kristityistä jättää täysin vaille huomiota. Herra vapautti Israelin Egyptistä viimeisen ja kymmenennen vitsauksen yhteydessä. Egyptin esikoiset saivat surmansa Herran kädestä. Nyt Jumala käskee Moosesta ja Aaronia laskemaan Leevin heimon miesten lukumäärän ja pyhittämään heidän Herran palvelukseen. Kukin pappi ja leeviläinen lunastaa kymmenennessä vitsauksessa surmansa saaneen Egyptin esikoisen. Tämä oli Leevin heimon miesten ja Aaronin poikien erityisen katselmuksen tarkoitus.

b) Koska kymmenennessä vitsauksessa kuolleita Egyptin esikoisia oli enemmän, Israelin jokainen esikoinen piti lunastaa viidellä hopeashekelillä täydentämään kuolleiden egyptiläisten esikoisten lukumäärä.

c) Mitä tämä opettaa meille Herrasta ja Hänen oikeudentajustaan ja vanhurskaudestaan? Kymmenes vitsaus, joka surmasi kaikki Egyptin esikoiset, surmasi viattomia ihmisiä, jotta Israelin lapset pääsisivät vapaiksi orjuudesta, ja faraon sydämen kovuuden tähden.  Nyt Jumala haluaa lunastaa nuo Egyptin esikoiset pyhittämällä leeviläiset ja Leevin heimoa, Mooseksen ja Aaronin heimoa, olevat papit. Herra tekee tämän ottamalla pois henkilökohtaisen valinnanteon ja vapauden Aaronin pojilta ja Leevin heimolta ja tekemällä heistä palvelijoita Ilmestysmajaan ja myöhemmin Jerusalemin temppeliin. Tämä on syy myös siihen, miksi jokainen esikoisena syntynyt poikalapsi pitää lunastaa viidellä hopeashekelillä vielä tänäkin päivänä.

d) Jumala ei siedä vääryyttä eikä viattomien kuolemaa silloinkaan, kun tämä kuolema oli välttämätön Israelin vapauttamiseksi Egyptin orjuudesta. Jokainen vääryys ja jokainen viattomasti kärsinyt lunastetaan vastavuoroisesti elämällä. Leevin heimon pojat pyhitetään Herran palvelukseen ja tämän kautta kymmenennessä vitsauksessa kuolleet Egyptin pojat lunastetaan.

2.                   ´Sotah´ on nainen, jonka aviomies epäilee vaimoaan aviorikoksesta. Kuinka tällainen asia voidaan selvittää? Kun ihminen alkaa kerran epäillä jotain, on hyvin vaikeaa todistaa hänen olevan väärässä tai oikeassa. Tämä on totta eritoten perheessä. Ei ole oikeusopillista todistetta, joka vapauttaisi aviomiehen tai vaimon epäilyksistään. Herra antoi erään keinon, katkeran veden koettelemuksen eli mustasukkaisuuden koettelemuksen, joka kuvataan ja määrätään luvussa 5. Punaisen hiehon tuhkaa (4. Moos 19) sekoitetaan veteen ja nainen juo tätä vettä ja naisen reaktioista selviää, onko hän syyllinen vai ei. Se on hyvin mielenkiintoinen psykologinen testi, joka toimii samalla periaatteella kuin valheenpaljastin. Minusta tämä kertomus on kiehtova ja vaikka jotkut voivat sanoa, että se on taikuutta tai noituutta, minusta Jumalan neuvo tässä tapauksessa on erittäin nykyaikainen ja kiinnostava. Siinä käytetään psykologiaa loihtimaan esiin ihmisen sydämen sisäiset ajatukset ja kätketyt tunteet ja tuomaan ne näkyville.

3.                   Nasiirilaki (4. Moos. 6:1-21) sisältää nasiiria koskevat lait. Raamatun kuuluisin nasiiri on Simson (Tuom. 13:2-24), yksi tuomareista. Hänen tarinassaan on mielenkiintoinen kertomus enkelistä, joka ilmoittaa Simsonin äidille, että hän tulee raskaaksi ja että hänen poikansa on oleva nasiiri, ihminen, joka noudattaa tietynlaista elämäntapaa. Hän ei juo viiniä, ei edes rypälemehua, eikä leikkuuta hiuksiaan. Maanoah, Simsonin isä, ei ilahtunut siitä, että enkeli puhui ensiksi hänen vaimolleen. Niinpä hän vaati, että enkeli tulisi hänen luokseen ja kertoisi uutisen hänelle. Herran enkeli täytti pyynnön ja tuli puhumaan henkilökohtaisesti Maanoahille ja vahvisti sanoman, jonka hän oli antanut Simsonin äidille. Tässä kertomuksia on monia kiinnostavia yhtymäkohtia tapahtuman kanssa, jossa Herran enkeli ilmestyi Jeshuan äidille Marialle. Simson syntyi ja hänet kasvatettiin nasiirina, eikä hän leikkuuttanut hiuksiaan ennen kuin hän rakastui filistealaiseen kapakkaprostituoituun, joka petti hänet ja juotti hänet humalaan ja leikkasi hänen hiuksensa, jotka olivat hänen voimansa lähde.

Toora on tulvillaan taustatietoa, joka on tärkeää koko Raamatun ymmärtämiselle ja etenkin Uuden testamentin ymmärtämiselle.

Tämän sapatin profeettajakso liittyy Simsoniin. Uuden testamentin lukujakso on Ap.tekojen luku 21:17-26.

Paavali ja seitsemän ei-juutalaista opetuslasta saapuvat Jerusalemiin viettämään helluntaijuhlaa (shavuot, viikkojuhla). Kun he saapuvat Jerusalemiin Jerusalemin uskollisten yhteisön johtajien lähettämä lähetystö tulee tervehtimään heitä kaupungin portille.

Näiden Paavalia ja opetuslapsia tervehtimään tulleiden johtohenkilöiden joukossa oli Jaakob, Jeshuan veli. Paavali kertoo Jaakobille suuresta menestyksestä, joka hänellä on ollut pakanoiden keskuudessa Vähä-Aasiassa ja Kreikassa.

Jaakob sanoo Paavalille:

Sen kuultuaan he ylistivät Jumalaa ja sanoivat Paavalille: ´Veli, sinä näet, että juutalaisia on tullut uskoon kymmenintuhansin, ja he kaikki ovat lainkiivailijoita´”(Ap.t.21:20,RK).

Tämä on ällistyttävä uutinen useimmille kristityille. Jaakob ja lähetystö, joka tuli ottamaan vastaan Paavalin ja opetuslapset, kertovat Paavalille, että on kymmenintuhansin niitä juutalaisia, jotka ”uskoivat” Jeshuaan ja olivat edelleen lainkiivailijoita.

Tämä on tärkeä tieto, johon kristilliset seurakunnat eivät ole kiinnittäneet huomiota 300-luvun alusta lähtien. Sitä ei voi deletoida! Sitä ei voi lakaista maton alle ja kätkeä, mutta johtajat, pastorit, vanhimmat, kardinaalit ja paavit voivat pahansuopaisuuttaan olla välittämättä siitä.

Tähän tekstiin liittyvät seuraukset ulottuvat kauas kristikunnan historiassa. Tieto, jonka Pyhä Henki antaa meille tässä tekstissä, on todiste siitä, että historiallinen Konstantinuksen jälkeinen kirkko kaikkine tytärkirkkoineen (protestanttiset kirkot) ovat tarkoituksella ja harkiten vääristäneet Jumalan Sanaa.

Jos ne olisivat myöntäneet tämän kirjoituksen olemassaolon, ei olisi ollut Espanjan ja Portugalin inkvisitiolaitosta, joka poltti elävältä juutalaisia kymmenintuhansin, koska he halusivat viettää pääsiäistä ja syödä kosher-ruokaa. Voisin jatkaa loputtomiin tästä aiheesta, mutta vaikenen ja pyydän teitä uudistumaan mieleltänne ja keskittymään Jumalan Sanaan.

Tilanne Israelissa on ehkä kaikkein vakavin ja uhkaavin Israelin kansan hyvinvoinnille 35 vuoteen. Hamasin terroristijärjestö, joka on pitänyt hallussaan Gazaa viimeisinä vuosikymmeninä, on onnistunut soluttautumaan Israelin arabiyhteisöihin ja vetämään nuorison tekemään siviileille ja viattomille israelilaisille väkivallan tekoja ja viharikoksia.

Se alkoi Lodin kaupungista, Uuden testamentin Lyddasta. Lod on kaupunki, jossa kalliit arabiveljemme ja -sisaremme asuvat ja paikka, jossa minä aloin opettaa arabikristityille Jumalan Sanaa vuonna 1972. Lod oli malliesimerkki juutalaisten ja arabien rinnakkain elämisestä viimeiset 60 vuotta.

Lodin arabiveljet ja -sisaret kävivät tavallista juutalaista koulua. Heidän perheensä ovat töissä israelilaisissa pankeissa ja hallituksen virastoissa, heitä toimii apteekkareina, lääkäreinä, hoitajina, kirjanpitäjinä, liikemiehinä ja marketinomistajina.

Nyt, Hamasin terroristijärjestön innostamana tuhannet arabinuoret, iältään 16 – 30 v, ovat lähteneet kadulle polttaen juutalaisten naapureittensa autoja, juutalaisten omistamia kauppoja, lynkaten juutalaisia ja hakaten heitä kuoliaaksi. Sitten juutalaisnuoret alkoivat tehdä samoin eräälle arabikuskille. He raastoivat hänet autostaan ja alkoivat hakata häntä.

Saman talon asukkaitten väliset suhteet ovat katkenneet ja he ovat kääntyneet toinen toistaan vastaan. Viha ja vihollisuus ovat vallanneet naapuruussuhteet. Tämä on yksi surullisimpia asioita, joka on rikkoontunut juutalaisten ja arabien välisissä suhteissa tässä maassa.

Suurempi kuva on Gazan sota ja ne 3000+ rakettia ja ohjusta, joita Hamas on ampunut Gazasta jokaiseen kylään, kibbutsiin ja kaupunkiin Beershevasta Negevin autiomaassa Herzlijaan meren rannalla Tel-Avivista pohjoiseen. Nämä raketit ovat tuhonneet satoja koteja, viattomia kansalaisia, sekä juutalaisia että arabeja, on kuollut näissä raketti- ja ohjusiskuissa. Omakotitaloihin ja kouluihin, lastentarhoihin ja kauppoihin on osunut näitä hyvin raskaita ohjuksia, joissa on n 250 kiloa räjähteitä, joissain vielä enemmän.

Ei Israelkaan ole jäänyt pyörittelemään peukaloitaan. Ilmavoimamme pommittavat kirurgin veitsen tarkkuudella suunnatuilla pommeilla joidenkin Hamasin kärkijohtajien koteja. Israel otti kohteeksi monien kilometrien pituiset maanalaiset tunnelit, joita gazalaiset kutsuivat Metroksi, ja pommittivat ne.

Samoin Israel kohdisti hyökkäyksensä terroristijärjestön komento- ja kontrollikeskuksiin. Nämä sotilastukikohdat oli sijoitettu pilvenpiirtäjiin. Näissä pilvenpiirtäjissä oli usein siviilitoimistoja ja jopa kansainvälisen median toimistoja, kuten AP:n ja muiden kansainvälisten mediatalojen.

Israelin ilmavoimien pommitukset ovat muuttaneet Gazan siluettia. Yksi silmiinpistävä seikka näissä pommituksissa on, että Israel tekee kaiken voitavansa, ettei pommittaisi siviiliväestöä, ja jos on rakennuksia, joihin on siviilien asuntojen sekaan tuotu sotilaallisia kohteita, siviileille ilmoitetaan ensin puhelimitse ja jos he yhä kieltäytyvät lähtemästä, käytetään erityistaktiikkaa: kopautetaan heidän rakennuksensa kattoa lyhyen kantaman aseella tai sementillä täytetyillä pommeilla ja pakotetaan heidät lähtemään talosta ennenkuin ammutaan oikeita pommeja ja rakennus romahtaa. Myös koko ulkomaisten mediafirmojen henkilökuntaa varoitettiin pommituksesta eikä yhtään ulkolaista kirjeenvaihtajaa eikä paikallista yhdyshenkilöä kuollut.

Israel on nyt kauhean ja epäoikeudenmukaisen poliittisen tulituksen kohteena. Meitä vastaan ovat nyt eurooppalaiset ja muut maat, jotka ovat olleet ja jotka ovat sanoneet aikaisemmin, että he ovat meidän ystäviämme, mutta tekopyhät poliittiset intressitahot tekevät parhaansa painostaakseen Israelia lopettamaan pommitukset.  Tällaiselle painostamiselle ei ole oikeutusta, koska Israel puolustaa itseään ja kansalaisiaan Hamasin ja Hezbollahin hyökkäyksiltä ja terrorismilta.

Rukousosio 

Rukoilkaa koko Israelin puolesta ja meidän puolestamme ja veljiemme ja sisartemme, niin juutalaisten kuin arabien, puolesta, jotka ovat päättäneet seurata Messias Jeshuaa. Rukoilkaa turvallisuutemme puolesta ja että varjeltuisimme fyysisesti ja säilyttäisimme hengellisen ja mielen tasapainon, jonka perustus on usko Jumalaan ja Messias Jeshuaan.

Rukoilkaa ja seiskää meidän rinnallamme, jotka olemme Israelissa! Jumalan luoman maan päällä ei ole toista maata, joka etsisi rauhaa enemmän kuin Israel ja Israelin kansalaiset!

Rukoilkaa Netivyan puolesta ja tukekaa meitä näinä hyvin vaikeina aikoina. Tilaisuudet ja tarve tehdä hyvää ja siunata ja ruokkia ja tukea Israelin kansalaisia on lisääntynyt moninkertaisesti näinä vaikeina päivinä.

Intiassa ja Brasiliassa koronavirustilanne on yhä erittäin vakava. Meidän täytyy jatkaa rukoustamme Intian ja Brasilian puolesta, etenkin näissä kahdessa maassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Sain rukouspyynnön rakkaalta veljeltämme Isaacilta Chennaista, Intiasta. Veljemme Isaac pyytää meitä rukoilemaan erityisrukouksen Sheela Stephen-sisaren puolesta. Sheela-sisaren keuhkot tarvitsisivat kipeästi happea, jota on nyt perin vaikea saada koronaan sairastuneille. Herra, minä rukoilen Jeshuan nimessä kaikkien puolesta Intiassa ja etenkin Sheela Stephen-sisaren puolesta, joka tarvitsee parantavaa kosketusta ja erityshoitoa hapella. Rukoilen, että Sinä Herra pelastat tämän sisaren hengen ja annat kaiken, mitä hän tarvitsee ja mitä hoitohenkilökunta tarvitsee parantaakseen Sheelan ja pelastaakseen hänen henkensä.

Rukoilkaa Marcian puolesta. Hän on hidastunut merkittävästi. Hänellä on hyvin vähän voimia ja hän lepäilee suurimman osan päivää. Rukoilen ja uskon, että Herra armossaan parantaa Marcian ja palauttaa hänen toimintakykynsä niin että hän voi matkustaa kanssani ja olla siunauksena paikallisseurakunnalle ja yhteisölle ja veljillemme ja ystävillemme kaikkialla maailmassa. Rukoilettehan Marcian puolesta!

Rukoilkaa myös minun puolestani. Lääkärit pitävät vasemman silmäni leikkausta suurena menestyksenä. He ovat hyvin ylpeitä itsestään sen mahtavan työn tähden, mitä he tekivät sokeassa silmässäni. He aikovat kirjoittaa lääketieteellisen selostuksen muutamiin maailman arvostetuimpiin lääketieteellisiin julkaisuihin.

                      Juuri nyt näen jotain, niin kuin Jeshuan parantama sokea mies, joka sanoi: ”Näen ihmisiä, niin kuin puita…” Näen nyt vasemmalla silmälläni kuin tiheän sumun läpi, mutta lääkärit sanovat, että tilanne korjaantuu ajan myötä. Tämä on totisesti tosi sana. Taivaassa minulla on kaksi hyvää silmää, jotka näkevät näkyvän ja näkymättömän.

Rakas veljemme Yudah Chamero on palannut vihdoin Columbiasta. Hänen isänsä on yhä Columbiassa ja taistelee maksasyövän kanssa. Rukoilkaa Yudan isän puolesta.

Rukoilkaa edelleen Rosenfeldin perheen puolesta. Rukoilkaa Englannista olevan rakkaan veljen, Malcolm Thomas Kingin puolesta. Malcolm on ollut sairaalassa jo viikon ja hänen tilansa on kriittinen. En ole saanut mitään uutta tietoa Malcolmilta ja hänen perheeltään.

Miettikää, voisitteko auttaa Netivyaa niin että voimme edelleenkin huolehtia Jerusalemin köyhistä ja antaa heille ruoka-apua ja olla siunaukseksi tämän kaupungin ihmisille, jotka tarvitsevat apua ruokkiakseen lapsensa ja perheensä.

Tarvitsemme rukouksianne ja apuanne myös voidaksemme jatkaa Herran työn tekemistä nuorison keskuudessa ja ”Opetuksia Siionista” (Teaching from Zion) -lehtemme julkaisemista. Lehden levikki on noin 4000 kpl ja sitä luetaan kaikkialla maailmassa. Se antaa ihmisille erilaisen näkökulman elämään ja tapoihin Raamatun ja alkuseurakunnan Israelissa.

                      Lehden paino- ja postituskustannukset kohoavat useisiin tuhansiin dollareihin. Me emme veloita ympäri maailmaa tekemistämme palveluista ja opetuksista. Alusta alkaen, vuodesta 1980, periaatteenamme on ollut, että tahdomme kertoa Herran hyvyydestä ilmaiseksi. Käymme opettamassa kaikkialla maailmassa, nyt teemme sitä modernin teknologian avulla ruokkien hengellisillä totuuksilla ja opetuksilla. Muutama tunti sitten pidin melkein kolmen tunnin mittaisen opetuksen Italian johtajille. Kaikki opetuksemme niin kotona kuin ulkomailla ovat ilmaisia niille, jotka saavat ne, mutta Netivyalle näiden arvokkaiden opetusten tuottaminen ja painattaminen tulee kalliiksi.

Hamotzi -ohjelma Jerusalemin köyhien ruokkimiseksi on jatkunut keskeytyksettä lähes koko koronasta johtuvan sulkutilan ja karanteenin ajan. Ruoka-apua hakemaan tulevien köyhien määrä on kasvanut ja kaikkinainen tarve on lisääntynyt. 

Rukoilkaa Netivyan ja Netivyan johtajien puolesta ja löytäkää tapa olla partnerimme ja mukana siinä suuressa siunauksessa, jollainen Netivyan palvelutyö on täällä Israelissa ja maailmassa. Rukoilkaa ja kyselkää miten voitte olla partnerimme ja avustaa taloudellisesti Herran työtä Netivyan Raamatunopetusjärjestössä.

                      Sekä Juuda että minä opetamme edelleen Zoomin kautta ja Youtubessa ja Netivyan facebook-sivulla joka viikko ja joskus joka päivä. Rukoilkaa, että nämä opetukset kantaisivat hedelmää Jumalan kuningaskunnalle. Nauttikaa hienosta opetuksesta ja nauttikaa Jumalan Sanan oppimisesta. Ja tämä kaikki ilmaiseksi!

Rukoilkaa edelleen hyvin erityisen jerusalemilaisen lastentarhan puolesta. Sen nimi on Pikkusydämet. Tämän lastentarhan johtaja kuuluu meidän seurakuntaamme.

Muistakaa edelleen rukouksin rakasta sisartamme Livia Schnell Nothenia. Muistakaa rukouksissanne veljeämme Philip Marcia.

Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoilkaa kaikkien Koreassa olevien suurenmoisten ja sitoutuneiden veljien ja sisarten puolesta, jotka ovat seisseet Israelin ja Netivyan rinnalla, että Herra uudistaisi heidän sitoumuksensa niin etteivät he unohda ensimmäistä rakkauttaan Israeliin ja Netivyaan.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta terveytensä ja tilanteensa puolesta. Tyttärentyttäremme Noam on lukion viimeisellä ja päättelee opintojaan Zoomin kautta. Rukoilkaa, että Herra ohjaisi Noamia lukiosta valmistumisen jälkeen.  Pojanpoikamme Josephkin tarvitsee rukouksiamme päästäkseen yliopistoon ja saadakseen hyvän stipendin.  Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joeytä, jotta he varjeltuisivat ja säästyisivät kaikelta koronavirukseen ja tartuntoihin liittyvältä. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. 

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. 

Rukoilkaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. 

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. 

Rukoilkaa Rachaelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja 

emotionaalista parantumista. Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Deborah Isaiah, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Ilana Abramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Rukoilkaa Japanissa olevan sisar Yoko Nagumon puolesta. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopeasti ja täydellisesti.

 Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Pastori Isaac on iäkkäämpi mies ja hänellä on vakava munuaisvaiva. Hänen on käytävä dialyysissä monta kertaa viikossa. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa. Muistakaa rukouksissanne Cohenin perhettä Hong Kongissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, rakas sisaremme Anne-Mirjami ja kaikki muut veljemme ja sisaremme Suomessa, jotka tarvitsevat rukousta puolestaan,  ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme edelleen seuraavien puolesta: Zhou Wenrilan, Aben perhe, Toru San, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, ja pastori Isaac Chennaissa Intiassa.

Rukoilkaa Rantavaaran perheen puolesta ja etenkin rakkaan veljemme Pekan puolesta ja koko hänen perheensä puolesta. Pekalla on pitkälle edennyt Parkinsonin tauti ja hän tarvitsee Herran parantavaa kosketusta ja voimia.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias.

Pitäkää rukoustanne äänen antona Taivaan uurnaan Herran ja Hänen enkeliensä edessä jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Mellä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves, Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa Jerusalemin seurakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen.

Lisään uuden rukouspyynnön rakkaan veljen, Jehuda Hochmanin, puolesta, joka asuu Negevin erämaassa. Jehudan täytyy käydä dialyysissa monta kertaa viikossa. 

Rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelujärjestöjä, jotka voivat auttaa tässä, käymään nettisivuillamme ja tekemään mitä voivat, jotta me voisimme kaksin- tai moninkertaistaa niiden ihmisten lukumäärän, joita me palvelemme.

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta. 

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

                      Tahtoisin ensin pyytää teitä rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisestitukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaanuuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Rukoilkaa kahden lapsenlapsemme puolesta. Kumpikin saa muutaman viikon päästä lukion päästötodistuksen. Kummallakin on edessään tärkeä siirtymävaihe elämässään. Noamilla, tyttärentyttärellämme, on myös 18. syntymäpäivänsä 1.5. Se on Noamille suuri päivä.  Hän pääsee lukiosta ja muistakin velvoitteista ja saa etuoikeuden tehdä omat päätöksensä ja valintansa elämässä. Rukoilkaa Noamin puolesta tässä hänen elämänsä suuressa tienhaarassa ja pyytäkää Herraa siunaamaan Noamia ja antamaan hänelle selkeä suunta ja opastus sen suhteen, mikä on hyvää ja oikeaa ja pyhää hänen elämässään.

Molemmat lapsenlapsemme, Noam ja Joseph, ovat erittäin lahjakkaita ja hyviä oppilaita. Molemmat ovat A -oppilaita ja loistavia nuoria, mutta molemmat tarvitsevat Jumalan varjelusta ja ohjausta, jotta he tekisivät hyvät ja viisaat ja oikeat valinnat elämässään.

Kun minä olin 18 vuotta vanha ja eristetty perheestäni, koska uskoin Messiaaseen, minulla ei ollut ketään vierelläni eikä ketään, joka olisi neuvonut minua. Herran taivaallinen johdatus ja opastus oli ainoa apuni. Kiitän Herraa Hänen hyvyydestään ja ohjauksestaan elämässäni.

Rukoilen, että sekä Josephilla että Noamilla on sellainen jumalallinen voima ja näky heidän omaa tulevaisuuttaan ajatellen, että Israelin Kaikkivaltias Jumala ja Herramme Jeshua antavat heille lahjan tehdä vain oikeita ja hyviä valintoja.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Käykää Netivyan facebook-sivuilla katsomassa ja kuulemassa hienoa opetusta!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam