Daniel Sternin kiitokset heinäkuu 2021

Israel-Apu ry /

Shalom!

Heinäkuu merkitsee kesälomien alkua täällä Israelissa ja useimpina vuosina se tarkoittaa, että miljoonilla lapsilla ei ole koulua kahteen kuukauteen. Monet heistä menevät kesäleireille, toiset lomailevat perheen kanssa, ja useimmille israelilaisille perheille se merkitsee pähkäilemistä, miten järjestää lasten hoito, sillä Israelissa 90%:ssa perheistä molemmat vanhemmat käyvät töissä. Tänä vuonna Kovid-pandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi, jotka pakottivat kouluja järjestämään opetuksen Zoomin kautta (etäopetusta netin kautta), monet lapset eivät ole edenneet opinnoissaan niin hyvin kuin heidän pitäisi siirtyäkseen seuraavalle luokalle, lasten kokemista emotionaalisista ongelmista puhumattakaan, hallitus on päättänyt jatkaa kouluvuotta heinäkuussa kesäopetusohjelmalla, joka ennen koski vain alle 8-vuotiaita ja oli pikemminkin kasvatuspainotteinen lapsenvahtiohjelma. Nyt sen tavoitteena on auttaa lapsia kuromaan kiinni, mitä heiltä puuttuu luokalta toiseen siirtyäkseen (ja samalla se toimii myös edellä mainittuna lapsenvahtijärjestelmänä). 

Mutta, kaikki ei mene parempaan suuntaan Kovidin suhteen. Uusi Kovid muunnos, Delta variantti, leviää täällä kansan keskuudessa ja hallitus harkitsee taas joidenkin entisten rajoitusten toimeenpanemista, mm sisätiloissa kokoontuvien ihmisten määrän rajoittamista, etenkin nuorten ihmisten, jotka ovat toistaiseksi suurelta osin rokottamattomia. Maskin käyttöpakko sisätiloissa on jo otettu käyttöön.

Minä olen iloinen voidessani taas kerran kertoa teille, että ruuanjakeluohjelmamme Hamotzi palvelee ja siunaa edelleen Jerusalemin köyhiä perheitä, aivan jokaisena viikkona perheemme tulevat luoksemme noutamaan ruokaa. Olemme iloisia voidessamme taas tarjota pöydät ja tuolit, kahvit ja keksit ja keskustella heidän kanssaan leppoisasti, mitä kaipasimme kovasti Kovid-rajoitusten aikana.

Nuorten Munichkin ryhmä kokoontuu taas. Tämän kuun ensimmäinen kokoontuminen tapahtui Go-Kartingin merkeissä ja jatkuu sitten todennäköisesti keilailuun tai vuorilla vaellukseen. Yhteen kokoontuvat lapset ovat monista eri seurakunnista Jerusalemissa ja me kannustamme tätä seurakuntien välistä kanssakäymistä, sillä mehän olemme yksi ruumis, ja on hyvä että lapsilla on ystäviä eri tahoilta, kun he kasvavat tässä Israelin maassa.

Kansainvälinen matkustaminen ei ole vielä palannut Kovidia edeltävään vakaaseen aikaan, mutta toivomme, että sitä mukaa kuin kriisi hellittää maailmalla, tilanne paranee. Sitä odotellessamme Joseph opettaa melkein päivittäin netin kautta ja Juudan opetusohjelmia tulee viikottain SHELANU TV-aseman kautta.

Muitakin suunnitelmia on vireillä, mutta tämä kirje on jo kyllin pitkä. En voi korostaa tarpeeksi sitä tosiasiaa, että ilman teidän tukeanne, teidän uskollisuuttanne, mikään tästä ei olisi mahdollista. Meille on kunnia saada toimia kanssanne tässä Jumalan työssä Jerusalemissa ja kaikkialla maailmassa.

Kiitollisena,

Daniel Stern