Daniel Sternin kirje

Israel-Apu ry /

Shalom-tervehdys.

Kesäkuun alusta lähes kaikki Kovid-rajoitukset on poistettu Israelissa. Voimme kokoontua sisätiloissa (tai ulkosalla) niin suurella joukolla kuin haluamme, ilman turvavälejä, minkä tyyppisen tilaisuuden merkeissä tahansa, mukaan luettuna, mutta ei vain niihin rajattuna, jumalanpalvelukset, yhdessäolo, ateriointi ja mitä tahansa haluammekin. Ainoa vielä voimassa oleva rajoitus on kasvomaskin käyttöpakko sisätiloissa, mutta sekin kumottaneen piakkoin. Muut rajoitukset koskevat ulkomaanmatkoja, mutta ne eivät vaikuta useimpien arkielämään.

                      Kiitos Jumalalle näistä helpotuksista, joista olemme päässet nauttimaan Israelissa. Toivon ja rukoilen, että tilanne jatkaa paranemistaan eikä tule mitään uutta tartunta-aaltoa tai muunnosta, joka pakottaisi taas sulkuun ja rajoituksiin. Tämä on hyvä tilaisuus antaa kunnia entiselle Israelin pääministerille, Benjamin Netanyahulle, hänen roolistaan rokotteiden saamiseksi Israeliin. Kyllä, Jumala hallitsee ja kyllä, joku toinen olisi voinut tuoda rokotteet, ja kyllä, jotkut ovat sitä mieltä, että rokotteet ovat pahasta ja niin edelleen, mutta myrskyn silmästä katsottuna voin sanoa, että asiat ovat nyt menossa parempaan suuntaan.

                      Mitä tulee Benjamin Netanyahuun tiedätte varmaan, että poliittinen tilanne on täällä aika hektinen, mutta 12 vallassaolovuoden jälkeen (ja jo monia vuosia ennen) herra Netanyahu on nyt siirtynyt syrjään ja on muodostettu uusi 8 puolueen koalitiohallitus pääministerinä herra Naftali Benet. Viimeisten kahden vuoden aikana pidettyjen monien vaalien jälkeen toivomme vakaata hallitusta, mutta tuntuu vaikealta käsittää, kuinka se olisi mahdollista kun hallituksessa on kahdeksan niin erilaista puoluetta. Vasemmisto ja oikeisto, juutalaiset ja arabit, uskonnolliset ja ateistit jne.  On vaikea kuvitella, että he pystyisivät valitsemaan linjan, joka sopii heille kaikille, kun ongelmia tulee eteen. Tällä hetkellä heitä yhdistää se, että he vastustavat herra Netanyahua.

Juuda on aloittanut nuorisoryhmämme Munchkinit. Ensimmäisenä tapahtumana oli seinäkiipeily, joka sujui oikein hyvin. Kaikki olivat riemuissaan nähdessään taas toisensa niin pitkän tauon jälkeen. Ja vihdoin kuusi kuukautta kestäneen merimatkan jälkeen saapuivat lahjat, jotka tilasimme IDF-sotilaillemme, jotka kuuluvat messiaanisiin seurakuntiin ympäri Israelia, ja ne on nyt jaettu. Tänä vuonna lahjoitimme heille mobiili akkuja, jotta he voivat ladata puhelimiaan ja tablettejaan palveluksessa ollessaan. Sellainen on sotilaille hyvin tärkeä kapine ja myös hyödyllinen, kun he lähtevät ”armeijan jälkeiselle maailmanympärimatkalle”, jollaisen monet israelilaiset tekevät palveluksensa jälkeen.

Ruuanjakelumme Hamotzi jatkuu edelleen niin kuin jo yli 20 vuoden ajan. Olemme iloisia, että voimme palata ennen Covidia vallinneeseen käytäntöön: tuoleja ja kahvia ja keksejä ihmisille istua ja nauttia ja jutella meidän kanssamme. Rajoitusten aikana meidän täytyi rajoittaa taloon kerralla tulevien ihmisten määrää, emmekä voineet tarjota heille syötävää tai juotavaa.

Joten kiitos Jumalalle, että palaamme ”normaaliin”! Sitähän me emme arvosta ennen kuin sitten kun se on pois. (Enkä edes maininnut Gazan operaatiota ja niitä 4000+ Israeliin ammuttuja raketteja.)

Sydämelliset kiitokset teille, että olette seisseet rinnallamme kaiken tämän aikana. Teidän tukenne avulla voimme jatkaa Jumalan työn tekemistä Jerusalemissa!

Siunaten,

Daniel Stern

Netivyah

P.S. Suurenmoinen seminaari!!! Todella!