Jerusalemin rukouslista 17.6.2021

Israel-Apu ry /

Netivyah

Joseph Shulam

Israelin poliittiset tapahtumat, jatkuvat hyökkäykset Gazasta ja koronavirus kaiken tämän sisä- ja ulkopuolisen sekasotkun taustalla meidän alueellamme tarjoaa hyvän taustan myös tulevan sapatin Toorajakson käsittelylle.

Tämän viikon lukujakso, heprealaisen Tammus-kuukauden ensimmäisenä sapattina (Tammus on babylonialainen nimi, muinaisen Keski-idän pahimman epäjumalan nimi). Nykyinen heprealainen kalenteri on tuotu Baabelin pakkosiirtolaisuudesta vuoden 586 eKr jälkeen.

Lukujakso on Parashat Chukat, 4. Mooses 19:1 – 22:1. Profeetoista, Haftara, luetaan Tuomarien kirjasta 11:1-33. Uudesta testamentista luemme Johannes 3:1-21.

Mieleni tekisi opettaa Toorasta, koska tässä Toorajaksossa on muutama oikein tärkeä opetus, joilla on suuri merkitys Uudelle testamentille. Mieleni tekisi opettaa Haftarasta, Tuomarien kirjan luvusta 11, koska siinä kerrotaan eräästä kiehtovimmista tuomareista, gileadilaisesta Jeftasta.  Gileadilainen tarkoittaa, että hän oli kotoisin Gileadista, hedelmälliseltä Jordanin itäpuoliselta maanviljelysalueelta.

Muistan hyvin laulun, jota tapasimme laulaa kirkossa, kun oli Etelä-Georgiassa vuosina 1962-64.

”Gileadissa on voidetta, joka eheyttää haavoittuneen. Gileadissa on voidetta joka parantaa synnin sairastuttaman sielun. Joskus masennun. Ja tunnen syvää kipua. Rukouksessa Pyhä Henki virvoittaa jälleen sieluni. Gileadissa on voidetta joka eheyttää haavoittuneen. Gileadissa on voidetta joka parantaa synnin sairastuttaman sielun.”

Tämän virren sanat muistuttavat minua välittömästi tuomari Jeftasta, joka vannoi, että hän uhraisi ensimmäisen ”asian” (engl. thing), joka tulisi tervehtimään häntä, kun hän palaisi kotiin, jos hän voittaa taistelun. Hän ei voinut kuvitellakaan, että ensimmäinen ”asia”, joka tervehtisi häntä, olisi hänen tyttärensä. Mikään ei voisi estää Jeftaa toteuttamasta valaansa Herralle. Gileadissa ei ollut voidetta, joka parantaisi Jeftan surun hänen vihollisesta saavuttamansa suuren voiton jälkeen.

Toorajaksossa on kaksi hienoa tarinaa, jotka puhuttelevat minua henkilökohtaisesti ja toivoakseni myös teitä. Ensimmäinen kertomus, josta haluaisin puhua Toorajaksostamme, koskee mielenkiintoista Punaisen hiehon tapausta. Ette ehkä ole tajunneet, että yksi niistä esikuvista, joita Heprealaiskirjeen kirjoittaja soveltaa Messiaaseemme Jeshuaan, on Punainen hieho.

Heprealaiskirjeen kirjoittaja ottaa Punaisen hiehon ja toimenpiteet, jotka Toora yhdistää ja soveltaa siihen, ja soveltaa sitä Jeshuaan ja ottaa tämän ja soveltaa sitä Jeshuan opetuslapsiin ensimmäisellä vuosisadalla, ja uskoakseni se soveltuu myös meihin.  Näin tuo Heprealaiskirjeen 13:9-15 teksti kuuluu:

Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien viedä itseänne harhaan. On hyvä, että sydän saa vahvistusta armosta eikä ruokasäädöksistä, joiden noudattajat eivät ole hyötyneet niistä mitään. Meillä on uhrialttari, josta ilmestysmajassa palvelevilla ei ole lupa syödä. Ylipappi vie eläinten veren syntien sovitukseksi kaikkeinpyhimpään, mutta eläinten ruhot poltetaan leirin ulkopuolella. Siksi myös Jeesus, pyhittääkseen kansan omalla verellään, kärsi portin ulkopuolella. Menkäämme siis hänen luokseen leirin ulkopuolelle hänen pilkkaansa kantaen. Eihän meillä täällä ole pysyvää kaupunkia, vaan tulevaa me etsimme. Uhratkaamme siis hänen kauttaan alati Jumalalle kiitosuhria, niiden huulten hedelmää, jotka tunnustavat hänen nimeään” (Hepr.13:9-15,RK).

Huomatkaa, että ainoa uhrattu uhri, josta kukaan ei syö, on Punainen hieho. Ainoa uhri, joka uhrataan leirin ulkopuolella, on Punainen hieho. Ainoa uhri, joka voi julistaa spitaalisen puhtaaksi, poltettiin leirin ulkopuolella, kaupungin portin ulkopuolella.

Heprealaiskirjeen kirjoittajan pointti on se, että Jeshua uhrattiin kaupungin portin ulkopuolella ja leirin ulkopuolella (sosiaalisesti ja poliittisesti) ja Hänen opetuslastensakin täytyy ymmärtää, että kaupungissa ei enää ollut mikä puhdistaisi eikä syntien anteeksiantamusta (Heprealaiskirje kirjoitettiin aivan vuonna 70 jKr tapahtuneen Jerusalemin tuhon aattona).

Jeshuan paikka ja Hänen ristiinnaulitsemisensa olivat leirin ulkopuolella Jerusalemin kaupungin portin ulkopuolella, samoin Punainen hieho oli leirin ulkopuolella. Talmudista löytyy kiinnostava Punaista hiehoa koskeva teksti ajalta juuri Jerusalemin luhistumisen ja tuhon jälkeen.

”Muuan pakana kysyi Rabbi Yochanan ben Zakkailta: ´Nuo teidän noudattamanne rituaalit näyttävät taikuudelta! Te tuotte hiehon, poltatte sen, murskaatte sen ja otatte talteen sen tuhkan. [Jos] joku teistä on saastainen jouduttuaan kosketuksiin kuolleen ruumiin kanssa [korkein saastaisuuden aste], 2 tai 3 tippaa pirskotetaan hänen päälleen ja te julistatte hänet puhtaaksi?!` Hän [Rabbi Yochanan ben Zakkai] sanoi hänelle: ´Onko sinuun koskaan tullut rauhaton henki?´ Hän sanoi hänelle: ´Ei!` ´Oletko koskaan nähnyt miestä, johon on mennyt rauhaton henki?´ Hän sanoi hänelle: ´Olen!´ Silloin hän [Rabbi Yochanan ben Zakkai] sanoi hänelle: ´Entä mitä sinä teit hänen hyväkseen?´ Hän sanoi hänelle: ´Me otimme juuria ja panimme niitä kytemään niin että ne savusivat hänen allaan, ja kaadamme vettä ja se pakenee.´ Hän sanoi hänelle: ´Korviesi pitäisi kuulla, mitä suustasi tulee ulos! Sama on totta tämän hengen kohdalla, saastaisuuden hengen, niin kuin on kirjoitettu: ”Myös profeetat ja saastaisuuden hengen minä ajan maasta pois” (Sak.13:2). He pirskottavat hänen päälleen puhdistavaa vettä ja se [saastaisuuden henki] pakenee.´ Kun hän oli lähtenyt, rabbimme oppilaat sanoivat: ´Sinä työnsit hänet pois ruo´olla. Mitä sinä sanot meille?´ Hän sanoi heille: ´Teidän elämänne kautta, kuollut ihminen ei tee mistään (a thing) saastaista, eikä vesi tee mistään puhtaita. Vaan Jumala sanoi: Olen kaivertanut käskyn, olen säätänyt säädöksen (chukah chakakti, gezeira gazarti) eikä teillä ole lupa rikkoa mitä minä olen säätänyt, niin kuin sanotaan ´Tämä on Tooran käsky.´´ Midrash Rabbah 4. Moos. 19:8.

Tämä teksti rabbiinisesta kirjallisuudesta on kiinnostava, koska se on kertomus tapahtumasta, joka sattui hyvin lähellä Jerusalemin temppelin tuhoa. Rabbi Yochanan ben Zakkai tekee niin kuin Paavali teki – hengellisti käskyn ja teki siitä käyttökelpoisen kaikkialla maailmassa, jopa ilman temppeliä.

Suuren muutoksen Rabbi Yochananin asenteeseen aiheutti se tosiasia, että temppeliä ei enää ole, eikä nyt ”kuolleeseen ihmiseen koskeminen tee meitä saastaisiksi eikä Punaisen hiehon tuhkavesi tee mistään (thing) enää puhtaita. Sydämiimme kirjoitettu Toora merkitsee enemmän kuin kaikki rituaalit.”

Kolmas esille ottamani kohta Toorajaksosta liittyy myös Herraamme Jeshuaan. Se on Israelin uskottomuuden parantaminen Siinain autiomaassa ja käärmevitsauksen pysäyttäminen autiomaassa. Parantumiskeino oli pronssikäärme, joka nostettiin ylös, ja kuka vain katsoi tuota pronssikäärmettä parantui käärmeen pistosta ja jäi henkiin.

Tämä kertomus on sen ajatuksen malli, jonka Jesaja sanoo ja yhdistää Messiaaseen.

”Katso, minun palvelijani menestyy. Hän nousee ja kohoaa, hän on oleva hyvin korkea. Niin kuin monet kauhistuivat häntä – niin runneltu hän oli, hän ei enää näyttänyt ihmiseltä, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo – niin hän on saattava ihmetyksiin monet kansat, hänen tähtensä kuninkaat sulkevat suunsa. Sillä mitä heille ei ole ikinä kerrottu, sen he saavat nähdä. Mitä he eivät ole kuulleet, sen he voivat havaita” (Jes. 52:13-15).

Ristiviittaus tähän tekstiin on Uudessa testamentissa Joh. 3:14-15:

Ja niin kuin Mooses korotti käärmeen autiomaassa, niin on Ihmisen Poika korotettava, että jokaisella, joka uskoo häneen, olisi iankaikkinen elämä.”     

Näinä päivinä, jolloin on niin paljon vihaa ja epäjärjestystä ja vääriä syytöksiä poliitikkojemme kesken, koko Israelin täytyy muistaa käärmevitsaus autiomaassa ja kuinka Jumala paransi tuon vitsauksen uhrit niin mielettömällä välineellä: pronssista tehdyllä käärmeellä, joka nostettiin korkean paalun päähän niin että ihmiset saattoivat nähdä sen ja parantua.

Meidän pitää ymmärtää, että maljan tai sauvan ympärille kiedottu käärme on Asklepioksen, kreikkalaisten ja egyptiläisten terveyden ja lääketieteen jumalan symboli. Jumala käytti jotain sellaista, joka oli tuttua näille vapautetuille orjille tehdäkseen heihin niin suuren vaikutuksen että he uskoivat tähän kummalliseen parannuskeinoon, koska Hän sanoi niin!  Jeshuasta tulee tuon pronssikäärmeen täyttymys, josta kuningas Hiskian aikana tuli epäjumala, joka Hiskian täytyi viedä ulos temppelistä ja murskata.

Meillä on Jumalan meille antama hyvä asia, jonka ihmiset ottivat tehdäkseen siitä epäjumalan. Pelkään että kristityt ovat joskus tehneet samoin Jumalan elävälle Pojalle, Messiaallemme Jeshualle. He korottivat Jeshuan ristinpuulle ja monet kristityt uskovat ristillä olevaan Jeshuaan eivätkä toivo, että tämä Galilean juutalainen, meidän Vapahtajamme, astuisi alas ristiltä, koska he tietävät, että jos Hän ei ole enää ristillä, Hän käyttää jalkaansa monen kristityn johtajan takamuksiin valtavalla voimalla.

Huomaatte, rakkaat veljet ja sisaret, kuinka tärkeää on lukea yhdessä Tooraa, Profeettoja ja Uutta testamenttia ja kuinka ne ovat yhteydessä toisiinsa, koska ne ovat kaikki Jumalan Pyhän Hengen ilmoitusta meidän opiksemme ja nuhteeksemme ja innoitukseksemme, että tekisimme, mikä on hyvää ja pyhää ja oikein ja hyödyllistä elämällemme.

Rukousosio

Rukoilkaa Israelin puolesta ja rukoilkaa, että uudella hallituksella olisi kylliksi rohkeutta ja viisautta osata tehdä kaikki mikä on hyvää ja pyhää ja vanhurskasta meille Israelissa ja meidän arabinaapureillemme.

Rukoilkaa Netivyan puolesta ja tukekaa meitä näinä kovina aikoina, että meillä olisi mahdollisuus täyttää tarpeet, tehdä hyvää ja siunata ja ruokkia tarvitsevia. Israelin kansalaisten keskuudessa tuen tarve on lisääntynyt moninkertaiseksi näiden vaikeiden päivien aikana Israelissa.

Kiitos, hyvät veljet, että olette rukoilleet Rita Sassain, hyvin rakkaan sisaremme puolesta, joka asuu Vitoriassa Brasiliassa. Herra kuuli rukouksemme ja sisaremme Rita on päässyt sairaalasta ja on nyt kotona. Rukoilkaa edelleen Ritan puolesta, että hänen kuntonsa kohenee ja hän paranee täydellisesti koronaviruksesta. Rukoilemme Ritalle täydellistä parantumista ja voimien palautumista, niin että hän voi jatkaa palvelutehtäväänsä ja pitää huolta perheestään.

Sarit, sisaremme Jerusalemissa, on myös sairaalassa ja tarvitsee rukouksiamme. Hän on yli 80-vuotias ja tarvitsee rukouksemme.

Meillä on monia rakkaita veljiä ja sisaria sekä Intiassa että Brasiliassa, ja he ovat edelleen suurissa vaikeuksissa koronavirustilanteen tähden ja he tarvitsevat rukouksemme.  Meidän täytyy rukoilla edelleen Intian ja Brasilian puolesta, varsinkin rakkaiden veljiemme ja sisartemme puolesta näissä maissa.

Sain rukouspyynnön rakkaalta veljeltämme Isaacilta Chennaista, Intiasta. Veljemme Isaac pyytää meitä rukoilemaan erityisrukouksen Sheela Stephen-sisaren puolesta. Sheela-sisaren keuhkot tarvitsisivat kipeästi happea, jota on nyt perin vaikea saada koronaan sairastuneille.

Rukoilkaa Marcian puolesta. Hänelle tehtiin maanantaina kaihileikkaus. Koska hän on diabeetikko ja hänelle on tehty jo monta laserleikkausta kumpaankin silmään, kaihileikkaus on vähän monimutkaisempi juttu, mutta kiitos Herran, leikkaus tehtiin ja Marcia on toipumassa kotona. Muistakaa Marciaa rukouksin! Geriatrimme teki meille tarkastuksen ja tulokset ovat samat kuin kolme vuotta sitten. Se on hyvä, mutta meillä on nyt muita iän tuomia haasteita, ja etenkin Marcia tarvitsee rukouksemme.

Vasen silmäni näkö paranee hitaasti leikkauksen jälkeen, mutta se kyllä paranee vähä vähältä. Lääkärit ovat hyvin tyytyväisiä työhönsä ja he aikovat kirjoittaa tapauksestani lääketieteellisiin julkaisuihin. 70 vuotta sokeana ollut saa takaisin näkönsä.

Rukoilkaa Yudah Chameron puolesta. Hänen isänsä kuoli ja Yudah on matkalla Kolumbiaan isänsä hautajaisiin. Rukoilkaa, että Herra armossaan lohduttaisi Chameron perhettä ja vahvistaisi heidän uskoaan Herran ikuisiin lupauksiin.

Rukoilkaa edelleen Rosenfeldin perheen puolesta, nuorten ja vanhojen puolesta. Rukoilkaa Englannista olevan rakkaan veljen, Malcolm Thomas Kingin puolesta. Malcolm on ollut sairaalassa jo viikon ja hänen tilansa on kriittinen. En ole saanut mitään uutta tietoa Malcolmilta ja hänen perheeltään.

Miettikää, voisitteko auttaa Netivyaa niin että voimme edelleenkin huolehtia Jerusalemin köyhistä ja antaa heille ruoka-apuaja olla siunaukseksi tämän kaupungin ihmisille, jotka tarvitsevat apua ruokkiakseen lapsensa ja perheensä.

Tarvitsemme rukouksianne ja apuanne myös voidaksemme jatkaa Herran työn tekemistä nuorison keskuudessa. 

Rukoilkaa ”Opetuksia Siionista” (Teaching from Zion) -lehtemme puolesta. Lehti on painettu ja sitä on jaettu tuhansia kappaleita ilmaiseksi kaikkialle maailmaan. Voitte myös tilata lehden, jos haluatte sen painettuna kotiinne, tämäkin aivan ilmaiseksi. Herra on pitänyt aina uskollisesti huolta tarpeistamme.  Hän on myös jämpti, ja antaa mitä me tarvitsemme, ei liian vähän eikä liian paljon.

Hamotzi -ohjelma Jerusalemin köyhien ruokkimiseksi on jatkunut keskeytyksettä lähes koko koronasta johtuvan sulkutilan ja karanteenin ajan. Ruoka-apua hakemaan tulevien köyhien määrä on kasvanut ja kaikkinainen tarve on lisääntynyt. 

Rukoilkaa Netivyan ja Netivyan johtajien puolesta ja etsikää tapoja olla partnerimme ja mukana siinä suuressa siunauksessa, jollainen Netivyan palvelutyö on täällä Israelissa ja maailmassa. Rukoilkaa ja kyselkää miten voitte olla partnerimme ja avustaa taloudellisesti Herran työtä Netivyan Raamatunopetusjärjestössä.

Sekä Juuda että minä opetamme edelleen Zoomin kautta ja Youtubessa ja Netivyan facebook-sivulla joka viikko ja joskus joka päivä. Rukoilkaa, että nämä opetukset kantaisivat hedelmää Jumalan kuningaskunnalle. Nauttikaa hienosta opetuksesta ja nauttikaa Jumalan Sanan oppimisesta. Ja tämä kaikki ilmaiseksi!

Rukoilkaa edelleen hyvin erityisen jerusalemilaisen lastentarhan puolesta. Sen nimi on Pikkusydämet. Tämän lastentarhan johtaja kuuluu meidän seurakuntaamme.

Muistakaa edelleen rukouksin rakasta sisartamme Livia Schnell Nothenia. Muistakaa rukouksissanne veljeämme Philip Marcia. Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoilkaa kaikkien Koreassa olevien suurenmoisten ja sitoutuneiden veljien ja sisarten puolesta, jotka ovat seisseet Israelin ja Netivyan rinnalla, että Herra uudistaisi heidän sitoumuksensa niin etteivät he unohda ensimmäistä rakkauttaan Israeliin ja Netivyaan.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta terveytensä ja tilanteensa puolesta. Tyttärentyttäremme Noam on lukion viimeisellä ja päättelee opintojaan Zoomin kautta. Rukoilkaa, että Herra ohjaisi Noamia lukiosta valmistumisen jälkeen.  Pojanpoikamme Josephkin tarvitsee rukouksiamme päästäkseen yliopistoon ja saadakseen hyvän stipendin.  Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joeytä, jotta he varjeltuisivat ja säästyisivät kaikelta koronavirukseen ja tartuntoihin liittyvältä. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. 

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. Rukoilkaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. 

Olemme saaneet paljon kirjeitä, joissa kiitetään stipendirahastostamme, jonka kautta tuemme yli 40 israelilaista Jeshuan opetuslasta, jotka opiskelevat Israelin hienoissa akateemisissa laitoksissa ja yliopistoissa. Näiden opiskelijoiden kiitollisuus ja arvonanto on suureksi rohkaisuksi ja virvoittavaksi toivoksi mitä tulee Jeshuan juutalaisten opetuslasten tulevaan polveen tässä maassa. Netivya on jatkanut apurahojen jakamista yli 30 vuotta ja meillä on monta sukupolvea opiskelijoita kaikkialta Israelista ja useimmista Israelin messiaanisista seurakunnista.

Jonkun aikaa meillä oli erityinen rahasto arabikristittyjen, lääketiedettä opiskelevien opiskelijoiden tukemiseksi, ja olemme tukeneet kymmenittäin galilealaisia arabikristittyjä heidän lääketieteen opinnoissaan. Kyse on suuresta ohjelmasta, jonka Netivya aloitti monta vuotta sitten ja näiden stipendien hedelmänä on paljon lakimiehiä, lääkäreitä, apteekkareita ja hoitajia…

Tarvitsemme teidän rukouksenne ja tukenne voidaksemme jatkaa edelleen tätä ihmeellistä työtä, jossa luomme uutta Jeshuan opetuslapsisukupolvea tässä Jumalan antamassa Israelin maassa.

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. 

Rukoilkaa Rachaelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Deborah Isaiah, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy, Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Ilana Abramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Rukoilkaa Japanissa olevan sisar Yoko Nagumon puolesta. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopeasti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Pastori Isaac on iäkkäämpi mies ja hänellä on vakava munuaisvaiva. Hänen on käytävä dialyysissä monta kertaa viikossa. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa. Muistakaa rukouksissanne Cohenin perhettä Hong Kongissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, rakas sisaremme Anne-Mirjami ja kaikki muut veljemme ja sisaremme Suomessa, jotka tarvitsevat rukousta puolestaan,  ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme edelleen seuraavien puolesta: Zhou Wenrilan,  Aben perhe, Toru San, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, ja pastori Isaac Chennaissa Intiassa.

Rukoilkaa Rantavaaran perheen puolesta ja etenkin rakkaan veljemme Pekan puolesta ja koko hänen perheensä puolesta. Pekalla on pitkälle edennyt Parkinsonin tauti ja hän tarvitsee Herran parantavaa kosketusta ja voimia.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias.

Pitäkää rukoustanne äänen antona Taivaan uurnaan Herran ja Hänen enkeliensä edessä jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Mellä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves, Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa Jerusalemin seurakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen.

Lisään uuden rukouspyynnön rakkaan veljen, Jehuda Hochmanin, puolesta, joka asuu Negevin erämaassa. Jehudan täytyy käydä dialyysissa monta kertaa viikossa. 

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta. 

Tahtoisin pyytää teitä rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

Rukoilkaa uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Rukoilkaa kahden lapsenlapsemme puolesta. Kumpikin saa muutaman viikon päästä lukion päästötodistuksen. Kummallakin on edessään tärkeä siirtymävaihe elämässään. Noamilla, tyttärentyttärellämme, on myös 18. syntymäpäivänsä 1.5. Se on Noamille suuri päivä.  Hän pääsee lukiosta ja muistakin velvoitteista ja saa etuoikeuden tehdä omat päätöksensä ja valintansa elämässä. Rukoilkaa Noamin puolesta tässä hänen elämänsä suuressa tienhaarassa ja pyytäkää Herraa siunaamaan Noamia ja antamaan hänelle selkeä suunta ja opastus sen suhteen, mikä on hyvää ja oikeaa ja pyhää hänen elämässään.

Molemmat lapsenlapsemme, Noam ja Joseph, ovat erittäin lahjakkaita ja hyviä oppilaita. Molemmat ovat A -oppilaita ja loistavia nuoria, mutta molemmat tarvitsevat Jumalan varjelusta ja ohjausta, jotta he tekisivät hyvät ja viisaat ja oikeat valinnat elämässään.

Kun minä olin 18 vuotta vanha ja eristetty perheestäni, koska uskoin Messiaaseen, minulla ei ollut ketään vierelläni eikä ketään, joka olisi neuvonut minua. Herran taivaallinen johdatus ja opastus oli ainoa apuni. Kiitän Herraa Hänen hyvyydestään ja ohjauksestaan elämässäni.

Rukoilen, että sekä Josephilla että Noamilla on sellainen jumalallinen voima ja näky heidän omaa tulevaisuuttaan ajatellen, että Israelin Kaikkivaltias Jumala ja Herramme Jeshua antavat heille lahjan tehdä vain oikeita ja hyviä valintoja.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Käykää Netivyan facebook-sivuilla katsomassa ja kuulemassa hienoa opetusta!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam