Jerusalemin rukouslista 18.3.2021

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam

Tooran lukujakso on tällä viikolla 3. Mooseksen kirjan ensimmäisistä luvuista. Hepreaksi 3. Mooseksen kirjan nimi on ”ja hän kutsui”. Raamatun hepreankieliset nimet muodostuvat yleensä kirjan ensimmäisistä sanoista. Kolmannen Mooseksen kirjan ensimmäisen luvun ensimmäiset sanat ovat: ”Ja Herra kutsui Moosesta”.

Lukujaksomme on 3. Moos. 1:1 – 6:7.  Minun piti lukea tämä jakso Bar Mittzvanani Jehuda kadun synagogassa kun täytin 13 vuotta. Tämä merkitsee tietenkin, että, jos Herra suo, täytän ensi viikolla läntisen ajanlaskun mukaan 75 vuotta. Aasialaisen, sefardien ja bulgaarialaisen laskutavan mukaan täytän 76 vuotta. Älkää kysykö minulta, miten se oikein toimii – niille jotka laskevat tuolla tavalla systeemi toimii.

Profeetoista luetaan tänä sapattina synagogissa ympäri maailmaa Jesaja 43:21 – 44:23. Uudesta testamentista lukujaksomme on Hepr. 10:1 – 18, 13:10 -15.

Pieni mielenkiintoinen seikka Raamatun kirjojen nimistä. Kristittyjen Raamatuissa kirjojen nimet ovat johdonmukaisia, sillä ne annetaan kirjan sisällön mukaan. 3. Mooseksen kirjan (Leviticus) rabbiininen nimi on ”Pappien laki”. Samoin Tooran muiden kirjojen nimet on annettu kirjan sisällön mukaan.

Kolmannen Mooseksen kirjan ensimmäiset 13 lukua on omistettu pääasiassa Tooran uhrijärjestelmälle. Jokainen eri uhri kuvaillaan hyvin tarkasti, mikä eläin kelpaa mihinkin uhritoimitukseen, mikä on uhraamaan tulevan henkilön yhteiskunnallinen ja taloudellinen tilanne, ja jos on kyse syntiuhrista, millaisen synnin uhria tuova henkilö on tehnyt.

Minusta on mielenkiintoista, että Herra luokittelee uhrit kunkin henkilön yhteiskunnallisen aseman ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan. Rikkaiden on tuotava härkä syntiuhriksi synneistään, kun taas köyhälle riittää tuoda uhriksi kaksi kyyhkystä.

Tämä on osoitus Jumalan viisaudesta ja Jumalan huomaavaisuudesta hänen ottaessaan huomioon meidän yhteiskunnallisen asemamme, sekä Jumalan armollisuudesta, kun hän ei vaadi ihmisiltä enempää kuin mihin he pystyvät. Minusta tämä on loistava kuvaus Herran rakkaudesta ja luonteesta, ja toivon että meidän johtajamme niin maissamme kuin verohallinnossa, ja myös seurakunnan ja synagogan johtajat, ottavat oppia Herrasta ja ottavat huomioon ihmisten mahdollisuudet ja rohkaisevat heitä antamaan sen mitä he voivat ilman pakkoa.

Tahtoisin sanoa muutaman sanan Haftarasta, profeettain lukujaksosta. Tämän viikon jakso on Jesajan luvuista 43 ja 44. Muutamien kristittyjen on vaikea hyväksyä Paavalin sanat Room.11:25-26:ssa, ”Koko Israel pelastuu.” Ei Paavali saanut tätä ajatusta päiväunillaan. Lupaus siitä, että Jumala pelastaa Israelin toistuu ainakin 6 kertaa profeetoissa. Jesaja 43 on yksi esimerkki:

Mutta nyt, näin sanoo HERRA, joka toi sinut, Jaakob, joka muovasi sinut, Israel: Älä pelkää, sillä minä olen sinun lunastajasi, minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jos kuljet vetten halki, minä olen sinun kanssasi, jos virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa. Jos kuljet tulen läpi, et kärvenny eikä liekki sinua polta. Sillä minä olen HERRA, sinun Jumalasi, Israelin Pyhä, sinun Pelastajasi. Minä annan sinun lunnaiksesi Egyptin, sinun sijastasi Kuusin ja Seban. Koska sinä olet silmissäni kallis ja arvokas ja koska minä rakastan sinua, minä annan ihmisiä sinun sijastasi ja kansakuntia henkesi lunnaiksi. Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi. Minä tuon sinun siemenesi idästä, lännestä minä sinut kokoan. Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne! Ja etelälle: Älä estä! Tuo minun poikani kaukaa ja tyttäreni maan ääristä, kaikki jotka on otettu minun nimiini ja jotka olen kunniakseni luonut, muovannut ja valmiiksi tehnyt. Tuo esiin sokea kansa, jolla kuitenkin on silmät, ja kuurot, joilla kuitenkin on korvat. Kaikki kansat ovat kokoontuneet yhteen, kansakunnat tulleet koolle. Kuka heistä voi ilmoittaa tällaista tai antaa meidän kuulla entisistä asioista” (Jes.43:1 – 9a, RK) .

Nämä Pyhän Hengen inspiroimat Jesajan sanat ovat yhtä selviä kuin saman Pyhän Hengen inspiroimat Paavalin kirjoitukset. Tahtoisin lisätä vielä yhden tekstin Jesajalta, joka korostaa tätä tärkeää totuutta.

Meidän on pidettävä mielessä, että Jesajan aikana Israel ei ollut suinkaan vanhurskas ja oikeamielinen. Israel oli sotkeutunut syntiin, kansalliseen ja yksityiseen syntiin, epäjumalanpalvelukseen. Profeetta Jesaja oli saanut tehtäväkseen tuomita Israel ja heti 1. luvusta lähtien profeetta tuomitsee Israelin kovin sanoin ja tuo esiin Herran suuttumuksen Israelia kohtaan.

Muistakaamme, että Herra on koko ihmiskunnan isä. Näin sanoo apostoli Paavali:

Vai onko Jumala vain juutalaisten Jumala? Eikö pakanoidenkin? On pakanoidenkin, koska on vain yksi Jumala, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta. Teemmekö siis lain mitättömäksi vetoamalla uskoon? Emme tietenkään! Me vahvistamme lain” (Room. 3:29-31, RK).

Meidän täytyy muistaa, että Jumala, maailmankaikkeuden Luoja, ei tee virheitä. Kun Hän valitsi Aabrahamin ja hänen siemenensä ikuisiksi ajoiksi, Herra tiesi hyvin, mitä Hän teki. Hän tiesi, mihin Israel pystyy ja Hän näki lopun ennen alkua.

Rakkaudessaan luomakuntaansa ja meitä ihmisiä kohtaan Jumala antoi meille ihmisille vapauden tehdä syntiä ja käyttää omaa tahtoa, koska ilman tällaista vapautta ei ole olemassa rakkauteen ja kunnioitukseen perustuvaa suhdetta.

Seuraavaksi toinen teksti Jesajalta, jossa kaikuvat Jumalan lupaukset Israelille:

Riemuitkaa taivaat, iloitse, maa! Puhjetkaa riemuhuutoon, te vuoret, sillä Herra lohduttaa kansaansa ja armahtaa kurjiaan! Mutta Siion sanoo: ´HERRA on minut hylännyt. Herra on minut unohtanut.´ Unohtaako nainen rintalapsensa, niin ettei hän armahda kohtunsa poikaa? Ja vaikka hän unohtaisikin, minä en sinua unohda. Katso, kämmeneeni olen sinut piirtänyt, sinun muurisi ovat aina minun edessäni” (Jes. 49:13-16, RK).

Kuinka suurenmoisen kuvan nämä profeetta Jesajan sanat antavatkaan meille Jumalan suhteesta Israeliin, kuinka koskettava kuva Jumalasta piirtämässä Israelia kämmeneensä! Roomalaiskatolinen kirkko sieppasi hyvät kristityt Jeshuaa seuranneina varhaisina vuosisatoina ja kiskoi heidät pois heidän uskonsa lähteen, Israelin, luota.

Pakanakansat, jotka väittivät omaavansa auktoriteetin, jollaista Jumala ei ollut koskaan antanut heille, ovat turruttaneet heidät. Nuo kansat muuttivat pyhien tekstien merkityksen liimaamalla petoksen kalvon tekstin päälle, he peruuttivat sapatin ja he katkaisivat seurakunnan suhteet sen omiin juuriin, Israeliin.

Vihdoin 1800-luvulla oli kristittyjä johtajia jotka tajusivat että protestanttinen reformaatio ei edennyt ja että ainoa vastaus on ennallistaminen, paluu piirustuspöydän ääreen tutkimaan alkuperäismallia ja aloittamaan uudelleen alusta.

Pyrkimys oli jalo ja olosuhteet olivat otolliset, mutta kulttuuri on vahva tekijä, ja jos paholainen ei voinut enää vääristää Jumalan sanaa, hän käytti kulttuuria suuntaamaan hyvien ja viattomien kristittyjen mielenkiinnon muualle.

Hyvät veljet ja sisaret, nyt on aika palata ennallistamisen malliin ja puuttua prostestanttisten / evankeelisten seurakuntien heikkouksiin: Messiaan ruumiin ykseys ja raamatullisen totuuden nälkä. 

Raamatullinen totuus, joka perustuu ensinnäkin asiayhteydessään olevaan tekstiin, siihen historialliseen asiayhteyteen, mikä tarkoittaa että palataan aikaan ja paikkaan, jolloin ja jossa tapahtumat sattuivat ja kun apostolit kirjoittivat tekstit. Nykyään se käy helpommin kuin 1800-luvulla. Nykyään meillä on Rabbi Google.com. Kuka tahansa pääsee vapaasti tutkimaan ja etsimään tietoa, ilmaiseksi.  Meidän tarvitsee vain olla sitoutuneita Jumalan sanaan ja sen totuuteen.

Tämä edellyttää sitä, että me ymmärrämme, että me emme ole sitoutuneita tunnustuskuntiimme, emme puoluehenkeen, joka erottaa ja vieraannuttaa meidät toinen toisistamme. Älkää haikailko kuka teitä opettaisi! Lukekaa Jumalan Sanaa, rukoilkaa ja lukekaa totuutta etsien ja ennen kaikkea käynnistäkää aivojenne moottorit, ja pankaa iso vaihde silmään.

Yksi suosikkisaarnaajistani 1800-luvun ennallistamisliikkeestä on Barton W. Stone. Hän oli Cain Ridgen presbyteerikirkon pastori. Kun Barton luki Sanaa, ei presbyteeripastorina vaan tavallisena Jeesuksen opetuslapsena, hän tajusi, että se, mitä hän teki, oli väärin, ja Martin Lutherin lailla hän naulasi kirkkonsa oveen tiedotteen. Tuossa tiedotteessa Barton W. Stone sanoi, että hän ei voi olla enää presbyteerikirkon pastori.

Jumalan sana 1. Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan on ainoa normi ja ainoa auktoriteetti, mitä meillä on, ja kun minä katson profeetta Jesajan sanoja ja yhdistän ne apostoli Paavalin Roomalaiskirjeen sanoihin, sydämeni täyttyy toivolla ja varmuudella: kannattaa jatkaa!

Katsella verannaltani kohti itää – Scopus vuorelle ja Öljymäelle odottaen saavani nähdä Herran tulevan alas, kuulla pasuunan soivan. Se voi tapahtua minä hetkenä hyvänsä, kuin salama ja ukkonen kirkkaana päivänä.

´Minun toivoni ei perustu mihinkään muuhun kuin Jeesuksen vereen ja vanhurskauteen. En uskalla luottaa kauneimpaankaan ulkokuoreen, vaan nojaan koko painollani Jeesuksen nimeen. Seison Kristuksessa, vahvalla Kalliolla. Kaikki muu perusta on upottavaa hiekkaa, kaikki muu perusta on upottavaa hiekkaa.´

Muuten, ei ole pakko asua Jerusalemissa nähdäkseen Messiaan saapuvan!  Uskon, että Jumala salli ihmisten keksiä television ja internetin ja kaikki nykyajan viestimet, jotta aivan jokainen silmä ja jokainen korva voi nähdä ja kuulla kun Herra palaa Siioniin. Ihmiset pystyvät kaikkialta maailmasta todistamaan Messiaan paluun uusien korkealaatuisten sähköisten laitteiden ja Wi-Fin välityksellä.

Rukoilkaa, että Jeshua palaisi pian! Tämän rukouksen pitäisi kuulua jokaisen päivittäisiin rukouksiin. Meidän maailmamme on sairastunut, ei vain koronaan, vaan aivan muista syistä, jotka voivat olla vielä tärkeämpiä ja vaarallisempia ihmiskunnan tulevaisuutta ajatellen. Ne ovat asioita, joihin Jumalan sana on ainoa rokote. 

Rukousosio

Rukoilkaa edelleen Marcian puolesta. Kiitos Herralle, hän sai ensimmäisen rokotteen koronavirusta vastaan ja 5.3. hän sai toisen rokotteen. Hän voi hyvin. Pyydän teitä rukoilemaan Marcian ja koko perhekuntani puolesta. Rukoikaa Danan ja Noaamin puolesta ja Barryn, Bethin ja Joeyn puolesta. Marcia on hidastunut merkittävästi. Hänellä on hyvin vähän voimia ja hän lepäilee suurimman osan päivää. Rukoilen ja uskon, että Herra armossaan parantaa Marcian ja palauttaa hänen toimintakykynsä niin että hän voi matkustaa kanssani ja olla siunauksena paikallisseurakunnalle ja yhteisölle ja veljillemme ja ystävillemme kaikkialla maailmassa. Rukoilettehan Marcian puolesta!

Meillä on uusi rukouspyyntö rakkaalta perheeltä Jerusalemissa, joka tarvitsee kiireesti Jumalan apua ja johdatusta. Kyse on rakkaan veljemme Adam R:n perheestä.

Lisätkää veli Jehuda Hochman rukoukssiinne. Jehudalla on munuaisvika, hän käy dialyysissa ja tarvitsee rukouksiamme. 

Rukoilkaa myös pastorin puolesta, joka asuu Brasiliassa Bahian osavaltiossa Alaguinian kaupungissa. Pastori Renz ja hänen koko perheensä ovat sairastuneet koronaan ja monet heidän seurakunnastaan ovat myös saaneet tartunnan. He ovat kalliita veljiä, jotka asuvat Bahian sisäosassa. Teidän rukouksenne auttavat.

Miettikää, voisitteko auttaa Netivyaa huolehtimaan edelleenkin Jerusalemin köyhistä ja ruokkimaan heitä ja siunaamaan tämän kaupungin ihmisiä, jotka tarvitsevat apua voidakseen ruokkia lapsensa ja perheensä. Koronaviruksen ja sulkutilan tähden monet ihmiset ovat jääneet työttömiksi ja liikkeitä on suljettu. Teettehän kaikkenne voidaksenne siunata Jerusalemin köyhiä ihmisiä ruoka-avulla. Paavali kirjoitti näin Rooman seurakunnalle:

”Nyt kuitenkin matkustan Jerusalemiin viemään avustusta pyhille, sillä Makedonia ja Akhaia ovat halunneet suorittaa keräyksen niille Jerusalemin pyhille, jotka ovat köyhiä. Tämän he ovat nähneet hyväksi ja ovatkin sen heille velkaa. Jos kerran pakanat ovat tulleet osallisiksi heidän hengellisistä aarteistaan, niin he puolestaan ovat velvollisia auttamaan näitä aineellisella hyvällä” (Room. 15:25-27, RK).

Hamotzi-ohjelmamme, jonka kautta ruokimme Jerusalemin köyhiä, on toiminut lähes ilman katkoja korona-ajan sulun ja karanteenin aikana. Meiltä ruokaa hakevien köyhien ihmisten määrä on kasvanut ja kaikkinainen tarve ja puute on lisääntynyt.

Tarvitsemme rukouksianne ja apuanne myös voidaksemme jatkaa Herran työn tekemistä nuorison keskuudessa ja ”Opetuksia Siionista” -lehtemme julkaisemista ja monien muiden asioiden tekemistä, joilla on vaikutusta kaikkialla maailmassa. Koronapandemian alusta lähtien Netivyah on julkaissut neljä uutta ”Opetuksia Siionista” lehteä, aiheina mm Rutto/Vitsaus, Rukous, Usko ym.  Voitte ladata lehdet sivuiltamme. Kirjoitukset ovat hyvin kirjoitettuja ja ulkoasultaan kauniisti suunniteltuja; aineisto on sellaista joka virvoittaa uskoanne ja antaa teille uuden hienon näkökulman elämäänne ja uskoonne.

Pyydän, että rukoilette hyvin erityisen jerusalemilaisen lastentarhan puolesta. Sen nimi on Pikkusydämet. Tämän lastentarhan johtaja kuuluu meidän seurakuntaamme.

Muistakaa edelleen rukouksin rakasta sisartamme Livia Schnell Nothenia. Muistakaa rukouksissanne veljeämme Philip Marcia. Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoikaa kaikkien Koreassa olevien suurenmoisten ja sitoutuneiden veljien ja sisarten puolesta, jotka ovat seisseet Israelin ja Netivyan rinnalla, että Herra uudistaisi heidän sitoumuksensa niin etteivät he unohda ensimmäistä rakkauttaan Israeliin ja Netivyaan.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta terveytensä ja tilanteensa puolesta. Tyttärentyttäremme Noaam on lukiossa ja päättelee opintojaan Zoomin kautta. Nooam on teinityttö, joka on ollut kotona maaliskuusta lähtien ja tehnyt kokeet ja oppitunnit Zoomin kautta ja netissä. Hän tarvitsee rukouksiamme saadakseen päästötodistuksen ja opastusta ja suuntaa lukion jälkeiseen elämään. Pojanpoikamme Josephkin tarvitsee rukouksiamme päästäkseen yliopistoon ja saadakseen hyvän stipendin.  Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joeytä, jotta he varjeltuisivat ja säästyisivät kaikelta koronavirukseen ja tartuntoihin liittyvältä. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. 

Rukoilkaa edelleen sisaremme Hadassan puolesta, että hän paranisi ja toipuisi täydellisesti syövästä.

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. 

Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. 

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. Hän on erään tärkeimmän opettajani, tri George Howardin, tytär.

Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja 

emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Ilana Abramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopeasti ja täydellisesti.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Pastori Isaac on iäkkäämpi mies ja hänellä on vakava munuaisvaiva. Hänen on käytävä dialyysissä monta kertaa viikossa. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa. Muistakaa rukouksissanne Cohenin perhettä Hong Kongissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, rakas sisaremme Anne-Mirjami ja kaikki muut veljemme ja sisaremme Suomessa, jotka tarvitsevat rukousta puolestaan, ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme edelleen seuraavien puolesta: Zhou Wenrilan, Aben perhe, Toru San, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, ja pastori Isaac Chennaissa Intiassa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias.

Pitäkää rukoustanne äänen antona Taivaan uurnaan Herran ja Hänen enkeliensä edessä jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Mellä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa  Jerusalemin seurakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen.

Rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelujärjestöjä, jotka voivat auttaa tässä, käymään nettisivuillamme ja tekemään mitä voivat, jotta me voisimme kaksin- tai moninkertaistaa niiden ihmisten lukumäärän, joita me palvelemme.

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit,Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta. 

Pyytäisin teitä rukoilemaan erään pastorin puolesta, jota en tunne henkilökohtaisesti, mutta olen kuullut, että hän on Jumalan mies, joka levittää Hyvää uutista ja perustaa seurakuntia Intian syrjäisiin kyliin. Rukoilkaa pastori Christopherin puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

                      Tahtoisin ensin pyytää teitä rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Käykää Netivyan facebook-sivuilla katsomassa ja kuulemassa hienoa opetusta!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam

 P.S. Tunnen itseni siunatuksi voidessani rukoilla minulle tuntemattomien ihmisten puolesta, joilta en voi saada mitään tässä maailmassa.  Kun rukoilen näiden eri puolella maapalloa olevien ihmisten puolesta, minusta tuntuu että liityn tuohon Jumalan kansan valtavaan joukkoon, ja jos Herra suo, saan eräänä päivänä tutustua heihin, kun astelen Taivaan käytävillä ja yksi tai kaksi heistä tulee luokseni ja sanoo: ”Kiitos, että rukoilit puolestani! Hauska tutustua sinuun täällä ylhäällä tässä mahtavassa paikassa. Mennään Rahabin ravintolaan nauttimaan jumalallinen klo 5:n tee yhdessä ja tutustutaan toisiimme paremmin, ennen kuin Herra kutsuu meidän iltahartauteen Elian ja Elisan kanssa. Nämä kaksi kiinnostavaa henkilöä johtavat ylistystämme. ”