Jerusalemin rukouslista 22.10.2020

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam, Jerusalem, Israel 

Luemme nyt jo toista viikkoa Raamattua uudestaan alusta, 1. Mooseksen kirjasta. Tämän viikon lukujakso, Raamatun toinen lukujakso, on Noah (1. Moos. 6:9-11:32).

Tämä lukukappale on koko Raamatun toiseksi tärkein. Viime viikolla luimme 1. Moos. 1:1-6:8, ja se on mielestäni koko Raamatun perustavanlaatuisin ja tärkein osa. Ensi sapatin lukujaksossa Noah Luojan ja Hänen luomiensa ihmisten välisen yhteyden huononeminen jatkuu.

Näissä lukujaksoissa opimme enemmän ihmisen luonteesta ja, mikä on vielä tärkeämpää, Luojan, kaiken Herran, luonteesta!  Profeetoista luemme Jesaja 54:1-55:5 ja Uudesta testamentista Matteus 24:36-46 ja 1. Pietari 3:18-22.

Tahtoisin esittää tiivistelmän ihmiskunnan alamäestä erilaisesta näkökulmasta katsottuna:

1.                   Jumala loi taivaan ja maan. Kaikki, mitä me näemme ja tunnemme, syömme ja rakastamme ja rakennamme, perustuu siihen, mitä Jumala teki noina ensimmäisinä seitsemänä päivänä, jolloin Jumala loi luomakunnan kuutena päivänä ja lepäsi seitsemäntenä.

2.                   Vain yksi asia oli Aatamilta ja Eevalta kielletty – he eivät saaneet syödä hyvän ja pahan tiedon puusta. Eeva ja Aatami katsoivat paremmaksi olla välittämättä Luojan auktoriteetista ja tehdä juuri se ainoa, mitä heitä oli kielletty tekemästä.  Sen teon seuraukset ahdistavat yhä koko maailmaamme kaikkialla, missä on ihmisiä.

3.                   Raamatun seuraavassa kertomuksessa veli tappaa oman veljensä ”uskonnollisista” syistä.

4.                   Tuohon aikaan ihmiset elivät pitkään, satoja vuosia vanhoiksi. Maa tuotti ravintoa ja sää oli täydellinen, ei ollut sadetta. Silti ihmisrotu hylkäsi Luojan ja teki syntiä riivittömästi aina siihen pisteeseen, että Luoja katui luoneensa ihmisen.

5.                   Maailman tilan parantamiseksi oli vain yksi keino: tuhota kaikki ja alkaa alusta. Tämän tehdäkseen Luoja päätti, ettei Hän aloita uudelleen alusta vaan säilyttää ihmisrodun valitsemalla Nooan ja hänen perheensä siemeneksi, joka palauttaisi ihmisrodun takaisin oikeaan suhteeseen Herran kanssa.

6.                   Seuraavaksi opimme, että vielä vedenpaisumuksen ja Nooan perheen pelastumisen jälkeenkin synti oli olemassa maan päällä, ja Nooakin ja hänen poikansa tekivät syntiä. Vedenpaisumus ei ollut muuttanut ihmisen luontoa eikä ihmisen taipumusta syntiin ja tottelemattomuuteen Luojan suunnitelmalle.

7.                   Sitten saamme kuulla, että koko ihmiskunta liittoutuu syöstäkseen Luojan valta-asemastaan ja etsiäkseen riippumattomuutta Luojan auktoriteetista ja vahvistaakseen oman auktoriteettinsa.

8.                     Tämän viikon lukukappaleen lopussa maailma on yhä surkeassa jamassa, vääjäämättömästi jakaantuneena, vieraantuneena Luojan rakkaudesta. Ja taas Herran sääli ja armo nostaa esiin yhden ihmisen, jonka kautta pelastus ja Luojan ja Hänen luomiensa ihmisten välisten suhteiden ennalleen tuleminen lopulta tapahtuvat – Abrahamin! Isämme Abrahamin.

Ensi viikolla luemme Abrahamista ja siitä, kuinka Luoja aikoi käyttää tätä Mesopotamiasta kotoisin olevaa miestä siunauksen välikappaleena kaikille kansoille.

Rakkaat veljet ja sisaret, katsokaa tätä lyhyttä luetteloa ja kysykää itseltänne seuraava kysymys:

*  Mikä on se kohta tässä 1. Mooseksen kirjan kerronnassa, jossa olisit?

Minun vastaukseni on tämä: Minä olisin Eedenin puutarhassa – ehkä käärmeenä! Löytäisin itseni uskonnollisen hyökkäyksen uhrina, niin kuin Abel joutui veljensä Kainin hyökkäyksen uhriksi.

Olisin puuseppänä nikkaroimassa Nooan kanssa. Rakentamassa arkkia ja valittamassa joka päivä, kuinka tyhmä isäni Nooa on ja kuinka toivottomia ovat hänen unelmansa, jotka eivät tule koskaan toteutumaan. Osoittaisin mieltäni heiluttaen punamustia lippuja ykseyden puolesta ja kokoaisin varoja tornin rakentamiseen, joka ulottuisi taivaaseen ja takaisi ihmiskunnalle vapauden, ja John Lennonin lailla kuvittelisin maailman ilman eri kansakuntia.

Olisin sortuneiden unelmien maassa Baabelin tornin sortumisen jälkeen. Sulasta epätoivosta pakkaisin reppuni ja valmistautuisin kiertämään maita ja mantuja, masentuneena ja alakulon vallassa, toivottomana ja vailla unelmia.

Matkalla suureen Egyptin maahan, muinaisen maailman Amerikkaan, kohtaisin suuren, monista kameleista ja aaseista koostuvan karavaanin ja pienen armeijan, jota johti rikas vanha irakilainen heimopäällikkö ja hänen hedelmätön ja vanha, hyvin määräilevä vaimonsa Saara, hekin matkalla Egyptiin.

Kysyisin karavaania johtavalta Elieseriltä, voisinko liittyä heihin matkan ajaksi. Hän sanoisi: ”Nuori mies, jos lupaat olla palvomatta epäjumalia, voit tulla mukaamme!” Kertomuksen jatkon osaatte keksiä itsekin.

Tällä viikolla luettava Profeettojen lukukappale on myös täynnä Jumalan ihmeellisiä ja rohkaisevia sanoja. Otan tässä esiin muutamia näistä sanoista, jotka ovat minulle voiman lähteenä:

Huuda riemusta, sinä hedelmätön, joka et ole synnyttänyt! Puhkea riemuhuutoon ja ilakoi sinä, jolla ei ole ollut synnytyskipuja! Sillä yksinäisellä naisella on enemmän lapsia kuin aviovaimolla, sanoo Herra. Laajenna telttasi ala, levitä majojesi seinäkankaat. Älä säästele! Pidennä telttaköytesi ja vahvista vaarnasi! Sinä leviät oikealle ja vasemmalle, sinun jälkeläisesi ottavat omikseen kansat ja asuttavat autiot kaupungit. Älä pelkää, sillä sinä et joudu häpeään. Älä ole häpeissäsi, sillä sinä et tule pettymään. Nuoruutesi häpeän sinä unohdat, leskeytesi häväistystä et enää muista, sillä hän, joka sinut teki, on sinun aviomiehesi, Herra Sebaot on hänen nimensä. Sinun lunastajasi on Israelin Pyhä; häntä kutsutaan kaiken maan Jumalaksi” (Jes. 54:1-5, RK).

Kun ajattelen Israelin historiaa sen viimeksi kuluneina 2000 vuotena, ja muistamme juutalaisten kärsimykset kautta vuosisatojen – Espanjan ja Portugalin inkvisition, jonka käsissä juutalaisia kidutettiin ja poltettiin elävältäkin Euroopan kaupunkien toreilla. Kun ajattelen Englannin Yorkissa ja Ranskassa Lyonissa tapahtuneita verilöylyjä, ja maasta karkottamisia ja pogromeja itäisessä Euroopassa, Ukrainassa, Venäjällä, Baltian maissa, sitten natsien holokaustia…

Ja sitten nämä profeetta Jesajan sanat, jotka on puhuttu ja kirjoitettu lähes 2800 vuotta sitten! Nämä sanat ovat lääkettä sielulleni, ja niiden pitäisi olla suureksi rohkaisuksi jokaiselle Jumalaa pelkäävälle uskovalle ja Messias Jeshuan opetuslapselle.

Joudummepa käymään läpi millaisia ahdistuksia ja vaikeuksia tahansa tässä maailmassa, olkoot ne henkilökohtaisia, kansallisia tai kansainvälisiä, sillä ei ole väliä. Jumala on todistanut ihmiskunnan historiassa, että Hän pitää lupauksensa.

Jos muuta todistetta ei ole, suurin todiste on itse Jeshua! Hänen syntymänsä ja elämänsä profetoitiin satoja vuosia ennen kuin Hän saapui Jerusalemiin aasilla ratsastaen. Hänen kuolemansa, hänen hautaamisensa, hänen ristiinnaulitsemisensa, ylösnousemisensa, taivaaseen astumisensa ja hänen paluunsa, kaikki ne on Luoja itse säätänyt ohjelmassa, jonka Hän on tehnyt pelastaakseen maailman.

Kun mietin Toorassa olevien Jumalan lupausten täyttymistä, niiden pahojen asioiden täyttymistä, joita tapahtuisi Israelille heidän tottelemattomuutensa vuoksi, ja tämän päivän haasteita, minä haluaisin hypätä pystyyn ja tanssia riemusta, kun luen Jesajan, Jeremian, Hesekielin, Amoksen ja kaikkien profeettojen sanoja.

Olen täynnä uskoa, toivoa ja rakkautta sekä kanssaihmisiäni että Luojaa kohtaan, koska tiedän, että olipa tilanne kuinka paha tahansa Israelille ja maailmalle, perheelleni ja terveydelleni, Herra pitää uskollisesti lupauksensa.

Loppu on oleva hyvä niille, jotka rakastavat Herraa ja jotka vaeltavat Hänen yhteydessään Hänen teitään.  Kaikki muu on vain oppituntia, jonka Herra/Luoja yrittää opettaa meille, niin että meillä olisi parempi elämä nyt ja ikuisesti.

Tähän kuuluu tietysti koronavirus ja se kaaos, jota se on saanut aikaan kaikkialla maailmassa. Sekin päättyy aikanaan ja saatamme huomata, että tämä kauhea sairaus voikin osoittautua pitemmän päälle ihmiskunnan parhaaksi.

Rukousosio

Minulla on kaksi hyvin tärkeää rukouspyyntöä.

1. Rukoustamme tarvitsee hyvin rakas ja uskollinen ja suurenmoinen sisar, 95-vuotias Ilana Hanhijärvi, joka on ollut seurakuntamme uskollinen jäsen ja Herran palvelija Jerusalemissa yli 40 vuotta. Hänen päänsä on terävä ja hän on ollut terve ja vahva ihan viime päiviin asti. Nyt hän tarvitsee rukouksiamme, rukoilkaa voimia ja Jumalan armoa tälle kalliille sisarelle.

2. Rukous veli Philip Marc Leen puolesta. Philip on nuori perheellinen mies ja hänellä on 4. asteen syöpä. Philip on totuuden etsijä ja uskollinen opetuslapsi ja Herran palvelija. Muistattehan näitä kahta uutta rukouksissanne.

Muistakaa rukoilla jatkuvasti muiden tällä pitkällä listalla olevien puolesta.

Israelissa on edelleen sulkutila, jonka aikana liikkuminen sallitaan rajoitetusti, ja suurin osa talous- ja liike-elämän toiminnoista on suljettuna, ainakin ensi sunnuntaihin puoleen yöhön asti. Talouselämä kärsii suunnattomasti.

Kirjoitin viime viikon rukouslistassa, että on hyvä teko rukoilla ihmisten puolesta, joita ei tunne henkilökohtaisesti ja rukoilla, että maailma toipuisi ja tämä kauhea koronavirukseksi kutsuttu pandemia loppuisi. Korona tarkoittaa kruunua, enkä tiedä, minkä kuninkaan päässä tämä virus on kruununa.

1. Pitäkää edelleen esirukouksia koko maailman puolesta, keskittykää rukoukseen oman maanne puolesta, mutta älkää unohtako Israelia.

2. Jumala siunaa niitä, jotka rukoilevat veljien ja sisarten puolesta ja jotka rukoilevat esirukoillen Pyhän Hengen kautta Messiaan ruumiin puolesta.

3. Meistä voi tuntua vähäiseltä rukoilla muutama minuutti eri puolilla maailmaa olevien veljien ja sisarten puolesta, mutta kuningaskunnassa ja taivaassa hyvyyden vallat kiinnittävät huomiota huolenpitoon ja vilpittömään esirukoukseen ja rukoukseen, joka on yhdenmukainen ja joka vahvistaa, että Jeshuan, Messiaan, ruumis on todella yksi ruumis.

                      1,                   Rukoilkaa kaikkien Korea-Israel Raamatun opetusjärjestön yhteydessä olleiden ja nyt olevien ihmisten puolesta.

                      2.                   Rukoilkaa KIBIn entisten johtokunnan jäsenten puolesta ja niiden puolesta, joiden tulee katua ja palauttaa ennalleen suhteensa Israeliin ja että he saisivat taivaasta voiman tehdä niin.

                      3.                   Rukoilkaa niiden jäsenten ja oppineiden puolesta, jotka ovat ja ovat olleet osa Israel Forumia.

                      4.                   Rukoilkaa niiden puolesta, jotka ovat rukoilleet niin uskollisesti Israelin pelastumista ja rauhaa Israelille.

                      5.                   Rukoilkaa hengellistä ja fyysistä terveyttä kaikille niille Koreassa, jotka rukoilevat yhä Israelissa olevan Messiaan ruumiin puolesta ja jotka rukoilevat erityisesti Netivyan puolesta ja tukevat Netivyaa. Siunatkaa heitä ja innoittakaa heitä ja täyttäkää heidät uskolla, toivolla ja rakkaudella Herraan ja Israeliin.

Rukoilkaamme ja kannustakaamme hengellisiä johtajiamme johdattamaan meitä ja opastamaan meidät parannuksen tekoon ja syntiemme ja heikkouksiemme tunnustamiseen, niin että Herra

nostaa tämän koronaviruksen pois tämän maan päältä, ja me muistamme Herraa ja tahdomme kulkea Hänen vanhurskauden ja totuuden teitään.

Kiitos että olette rukoilleet terveyteni ja silmäni puolesta. Näen nyt niin paljon paremmin silmälläni kuin mitä näin ennen leikkausta. Kiitos kaikista rukouksistanne puolestani! Rukoilkaa edelleen minun ja vaimoni Marcian puolesta. Marcialla on nykyään hyvin vähän voimia, ja hän nukkuu paljon useimpina päivinä.  Nivelreuma aiheuttaa hänelle kipuja ja hänelläkin on silmissä kaihi, ja koska hän on diabeetikko, leikkauksessa on riskinsä. Tarvitsemme teidän rukouksianne.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta tilanteensa tähden, samoin tyttärentyttäremme Noaam. Muistakaa heitä rukouksissanne. Muistakaa myös poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joey´a, pojanpoikaamme, jotka ovat myös kotona ja työskentelevät kodista käsin tänä aikana. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. Sisaremme Hadassa Jerusalemista leikattiin, hänellä oli syöpäkasvain, ja hän on nyt kotona toipumassa. Muistakaa häntä rukouksissanne.

Rukoilkaa Brasiliassa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta. Brasilia on niitä maita, joissa on hyvin paljon coronaan sairastuneita ja kuolleita. Meillä on veljiä ja sisaria kaikkialla Brasiliassa, ja pyydän teitä rukoilemaan, että jumalallinen varjelu ja viisaus pitäisivät heidät vapaina tästä tappavasta taudista. Rukoilkaa paranemista ja voimia 70-vuotiaalle Paulo C. Pereira Braga Diasille. Liittäkää rukouksiinne Caique de Oliviera Becker. Nämä ovat niitä ihmisiä Brasiliassa, jotka tarvitsevat Herran erityisarmoa parantuakseen.

Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. Hänen elämässään on nyt uusi vaihe.

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. Allison on hyvin erityisten opettajieni ja ystävieni, tri George Howardin tytär, jolla on myös syöpä.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Samuel Lopes on 17-vuotias poika, joka käy läpi hyvin vaikeaa vaihetta. Hänen isänsä ja äitinsä ovat hyvin huolissaan siitä, että hän ei vaella Herran yhteydessä. Kuulin juuri hänen isältään, että hän kaveeraa ystävien kanssa, joiden tie on kaukana vanhurskauden tiestä. Rukoilkaa veli Joseph Kelberin perheen ja erityisesti hänen poikansa puolesta.

Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy,Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Michael Shiffman, Joe Mays, Ilana Avramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. Muistakaa Garya ja Melanieta.

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Bathsheba, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa.

Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien 

erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Suomalainen veljemme Erkki Murto on kuollut. Erkki siirtyi pois tästä ajasta muutama päivä sitten. Muistakaamme Erkin leskeä, Sirpaa, rukouksin. Lohduttakoon Herra häntä näinä surun ja murheen päivinä.

Rukoilemme eri puolilla maailmaa olevien puolesta: Zhou Wenrilan, Paulo, Marcelo ja hänen isänsä, Aben perhe, Toru, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, pastori Isaac Chennaissa Intiassa, ja Louisa ja Tony Hongkongissa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias. Hän on sairaalassa ja hänen tilansa on haasteellinen. Muistakaa kanssamme rukouksin Paulo C. Pereira Braga Diasia. 

Pitäkää rukoustanne kuin äänen antona Taivaan uurnaan jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava

henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Lisätkää rukouksiinne Um Mahmud Abu-Eidin ja heidän poikansa Jimmyn perhe. Mielestäni on hyvä asia, että rukoilemme niiden ystävien ja tuttujen puolesta, jotka ovat muslimeja. On rakkauden ja sovinnon teko kantaa armoistuimen eteen niitä rakkaita ihmisiä, jotka etsivät rauhaa ja vanhurskautta ja odottavat Herralta laupeutta ja parantumista. 

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Rukoillessanne ihmisten puolesta, jotka ovat veljiänne ja sisarianne ja joita ette tunne henkilökohtaisesti, käytätte oikeutta olla Jumalan lähettiläänä siinä mitä kutsutaan ”agape-rakkaudeksi”.

”Agape-rakkaus” on rakkauden korkein muoto. Se on rakkautta, joka ei etsi maallista palkkiota eikä aseta ehtoja, vaan palvelee vain esirukoilijana Jumalan Kuningaskunnassa.

Teitä siunaa Kaikkivaltias Jumala, joka antaa jokaiselle lapselleen hyvää tekemästämme hyvästä ja vastineen tekemästämme pahasta.

Teidän vilpittömät rukouksenne ihmisten puolesta kaikkialla maailmassa saavat aikaan seuraavia asioita kuningaskunnalle, Kuninkaalle ja Messiaan ruumiille:

1. Ne yhdistävät teidät ja ruumiin suurempaan tuonpuoleiseen liittorukoukseen.

2. Ne ovat osoitus Jumalan kansan ykseydestä.

3. Teidän rukouksenne osoittaa, että fyysisen maailman ja henkilökohtaisten intressien ulkopuolella on ihmisiä, joita yhdistää aito side ja suhde, joka ei ole maallinen vaan taivaallinen.

4. Herra tuntee lapsensa ja arvostaa ja palkitsee lupaustensa mukaan.

Meillä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayala, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves, Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa Jerusalemin seurakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen. Liikeyrityksiä suljetaan, vakavaraisia yhtiöitä ja liikeyrityksiä menee konkurssiin. Jopa kansallinen lentoyhtiömme on konkurssin partaalla. Ihmisillä ei ole panna ruokaa pöytään. Peruselintarvikkeiden tarvitsijoiden määrä kasvaa.

Netivya on ruokkinut Jerusalemin köyhiä yli 25 vuotta. Meillä on korkeasti arvostettu humanitaarinen palvelutyö, joka toimii yhteistyössä Jerusalemin kaupungin kanssa. Koska tulee yhä enemmän niitä, jotka eivät ole tarvinneet aikaisemmin sellaista apua, rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelutöitä, jotka voivat auttaa tässä asiassa, menemään nettisivuillemme www.netivyah.org ja tekemään voitavansa, jotta pystymme ainakin kaksinkertaistamaan niiden ihmisten ja perheiden luvun, joita palvelemme.

Pääministerimme asia on yhä oikeudessa. En iloitse siitä, että tällaista tapahtuu Israelissa, mutta rukoilen, että oikeuslaitoksessamme osoitetaan todellista oikeudenmukaisuutta ja vanhurskautta. Totuuden on tultava esiin eikä mieleeni ole toisen israelilaisen pääministerin vankilaan joutuminen. Yksi presidenttimme on ollut vankilassa, samoin yksi valtionvarainministeri ja sisäministeri ja myös yksi eduskunnan jäsen. Riittää!

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Zvi D. Ja Batsheva, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Morton Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Shoresh Davidin, Portlandissa, Oregonissa, olevan messiaanisen seurakunnan, veljet ja sisaret pyysivät minua rukoilemaan Portlandin puolesta. Anarkistiset ryhmät ovat vallanneet Portlandin keskustan ja saaneet aikaan suuren kaaoksen. Rukoilkaa siis Portlandin, ja kaupungissa olevien veljiemme ja sisartemme puolesta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

 Tahtoisin pyytää teitä ensin rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Tavoitteena on tarjota vieraanvaraisuutta niiden vakavasti sairaiden potilaiden perheille, jotka ovat jossain Jerusalemin sairaalassa ja joiden perheillä ei ole varoja majoittua hotelliin, sillä välin kun heidän perheensä jäseniä on sairaalassa.

Tällaista tarvetta on valtavasti etenkin näinä päivinä, kun sadat miehet ja naiset ovat koronaviruksen takia tehohoidossa viikko- jopa kuukausikausia.

Tarvitsemme teidän rukouksianne ja teidän apuanne voidaksemme siunata tällä tarkoituksenmukaisella ja merkittävällä tavalla sekä sairastuneita että heidän perheitään.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam