Jerusalemin rukouslista 22.4.2021

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam

Noustuamme ylös tänä aamuna avasimme radion kuullaksemme uutiset niin kuin aina aamuisin. Suurin osa israelilaisista on tullut riippuvaisiksi uutisista täällä tässä Jumalan antamassa maidon ja hunajan maassa. Mikä tänään oli erilaista kuin muina päivinä?

Tänä aamuna heräsimme uutiseen, että Venäjän Sam5-ohjus oli laukaistu Syyriasta ja se osui vain 30 km päähän Dimonan ydinreaktorista. Venäläinen Sam5-ohjus on hyvin suuri ja painava pitkänmatkan ohjus, jossa on yli 200kg räjähteitä. Itse ohjus painaa 7 tonnia.

Tämä muutti pelin luonteen ja yhdessä Iranin uhkausten kanssa pyyhkäistä Israel maailmankartalta se merkitsee, että me ja koko Israel tarvitsemme kansojen joukossa olevia Jumalan omia rukoilemaan Israelin turvallisuuden puolesta, niin Israelin maan kuin kaikkien israelilaisten puolesta ympäri maailmaa.

USA:n hallituksen vaihdoksen ja sen ”tohvelisankari”-maisen Iran-asenteen johdosta iranilaisista on tullut rohkeita ja uhittelevia. Israelin turvallisuusjoukot eivät ole varmoja, oliko isku tarkoitettu Israelin ydinreaktoriin vai ei, ohjus vain räjähti reaktorin suunnalla ja läheisyydessä. Oli miten oli, tämä oli haastava siirto Iranilta ja heidän edustajiltaan Syyriassa. Rukoilkaa Israelin puolesta.

On toinenkin yhtä tärkeä jollei vielä tärkeämpikin rukouspyyntö Israelin puolesta. Meillä on ollut neljät vaalit vajaassa kahdessa vuodessa. Meillä ei ole ollut kansallista budjettia kahteen vuoteen. Meillä on ollut hallitus, joka on onnistunut hoitamaan hyvin koronaviruspandemian, mutta mitä tulee maan sisäisiin asioihin se on ollut pääasiassa kiinnostunut vain pääministerin ja hänen poliittisen puolueensa olemassaolosta.

Viime vuosina kaikki on ollut yhden miehen showta. Nyt neljänsien vaalien jälkeen vallan tasapaino on siirtynyt hieman pois ”yhden miehen shown” sankarista. Tämä aiheuttaa suurta levottomuutta maassa ja Israelin poliittisen rakenteen epävakaisuus ei ole hyvä asia kun ulkopuoliset viholliset ajattelevat, että heillä on niiden tuki, jotka olivat heille myötämielisiä edellisen hallituksen aikana.

Israel ja koko Lähi-itä tarvitsevat rukouksianne. Rukoilkaa usein ja hartaasti anokaa kaikkivaltiasta Jumalaa ja Jeshua Messiasta osoittamaan armoaan ja hyvyyttään Israelin kansalle.

Toorasta luetaan tällä viikolla kaksi jaksoa: Acharei Mot – Kedoshim, 3. Moos. 16:1 – 20:27, ja profeetoista luemme Hes. 22: 1-19. Uudesta testamentista luemme Matt. 15:10-20.

 Tooran lukujakso 3. Mooseksen kirjasta on niin täynnä mielenkiintoisia ja tärkeitä ohjeita, että minun täytyy pitää erityinen Facebook-opetus jaksosta Acharei Mot.  Jakso Kedoshim alkaa luvusta 19:1,2.

Herra sanoi Moosekselle: ´Puhu koko israelilaisten seurakunnalle näin: Olkaa pyhät, sillä minä, HERRA, teidän Jumalanne, olen pyhä´” (3. Moos. 19:1,2, RK).

Minulla on ongelmia tämän käskyn kanssa. Ongelmani on tämä: kuinka Herra Israelin Jumala, joka vei Israelin kansan Egyptin orjuudesta ja on johdattanut heitä monta kuukautta Siinain erämaassa, kuunnellut heidän valituksiaan, käsitellyt heidän pyyntöjään, heidän kapinointiaan, kultaisen vasikan tapausta jne., kuinka tämä Jumala saattoi nyt tulla Mooseksen luo ja pyytää häntä antamaan tälle kansankiihottajaporukalle ja ongelmakimpuille käskyn tulla pyhäksi kansaksi?

Näin ajattelin luettuani tekstin ensimmäistä kertaa, siitä kysymykseni. Nyt kun olen lukenut tekstin useammin kuin kerran, olen tehnyt seuraavia huomioita:

1.                   Herra ei käskenyt, että Israelin kansan pitäisi tulla Pyhäksi!

2.                   Herra sanoi Moosekselle: ”Puhu.”  Hän ei sanonut ”käske”.  Tämä on ymmärtääkseni tärkeää. Ei ihmisiä voi käskeä tulemaan pyhiksi. Niin kuin ei ihmisiä voi käskeä rakastamaan toisiaan. Voi puhua, ehdottaa, kannustaa, vahvistaa mutta ei käskeä. Koska rakastaminen ja pyhäksi tuleminen ovat molemmat valintoja, jotka täytyy tehdä vapaasti ja ihmisen sydämen halusta.

3.                   Herra antoi Israelin kansalle myös lupauksen: ”Olkaa pyhät, sillä minä, HERRA, teidän Jumalanne, olen pyhä.” Englannin kielellä tämä on sanottu: ”You shall be holy, for…” joka voidaan kääntää futuurisena ”te tulette olemaan pyhät” tai ”teistä tulee pyhiä.”  Tässä lupauksessa ei ole mainintaa ajasta. Tässä lupauksessa ei ole tilaa epäilylle – se on painokas ”te tulette olemaan pyhiä/teistä tulee pyhiä” ja syy siihen, että teistä tulee pyhiä, on se että ”minä, HERRA, teidän Jumalanne olen pyhä!” Kun tajusin tämän, sain rauhan sydämeeni. Toivon, että teidänkin sydämessänne on rauha, kun tiedätte, että meidän Jumalamme pitää lupauksensa.

4.                   Tämän tekstin lopputulos on, että Herra tekee meistä pyhän kansan, pappiskansan palvelemaan Hänen maailmaansa, Hänen luomiaan kansoja, Hänen kansaansa. Suuri kysymysmerkki on, miten Hän, kaikkivaltias Israelin Jumala, tekee meistä pyhiä? Näin minä sen ymmärrän seuraavien Uuden testamentin jakeiden perusteella:

”…että hän sen pyhittäisi, puhdistaisi sen vedellä pesten, sanan kautta, ja asettaisi eteensä kirkastetun seurakunnan, vailla tahraa, ryppyä tai muuta sellaista, pyhän ja nuhteettoman” (Ef. 5;26,27, RK).

”Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan, ja säilyköön koko teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen” (1. Tess. 5:23, RK).

5.                   Efesolaiskirjeen luvun 5 jakso puhuu seurakunnasta, lunastettujen yhteisöstä, pyhistä, jotka ovat tulleet pyhitetyiksi Jeshuan kautta ja sen kautta, että he ovat sitoutuneet seuraamaan Häntä ja tekemään Jumalan tahdon. Juuri niin, tuo Messias Jeshuan opetuslasten joukko, joista on tuleva kirkastettu seurakunta ja puhdas ja pyhä, vailla tahraa.

Saatatte nyt sanoa, että on kulunut yli 2000 vuotta siitä, kun kunnon apostoli Paavali kirjoitti nämä asiat Jumalan Pyhän Hengen ohjaamana, ja että tällaista ei ehkä koskaan tule tapahtumaan! Järjellä ajatellen saatatte olla oikeassa, ihmisen näkökulmasta katsottuna saatatte olla oikeassa.

Mutta minulla on toinenkin historiallinen tapahtuma, jossa nurisevat, kapinoivat ja keskenään taistelevat ihmiset aivan yllättäen keskellä Siinain erämaata käyttivät kolme päivää pyhittäytyäkseen, pyhittääkseen ruumiinsa ja vaatetuksensa ja valmistautuakseen kuulemaan Herran puhuvan heille Siinain vuoren huipulta. Muistan, että he kaikki sanoivat: ”Me noudatamme ja tottelemme kaikkea, mitä Herra on puhunut!”

Rukoukseni on, että kuluneiden 18 kuukauden tapahtumat maailmassa olisivat herätyskutsu kaikille veljilleni ja sisarilleni ja niille, joita kutsutaan Messias Jeshuan nimellä (kristityiksi).

Että seurakunnan, joka on koomassa, tuskin hengittäen, ja jota ruokitaan letkulla, mutta joka silti haluaa leipää ja sirkushuveja kuin muinaisessa Roomassa, että tämän seurakunnan kuolleista ylösnouseminen tapahtuu ja että Herra pyhittää ja kirkastaa välittömästi morsiamensa ennen kuin Hän palaa Siioniin pilvissä.

Koomasta herääminen voi tapahtua silmänräpäyksessä, toipuminen voi kestää vähän aikaa, mutta se tapahtuu ja tulee tapahtumaan. Herralla tulee olemaan lopussa seurakunta, yhteisö, joka tuntee Hänen äänensä ja kuulee Hänen äänensä ja seuraa Häntä. Niiden yhteisö, jotka tuntevat paimenensa ja Hänen äänensä!

Rukoilen, että kaikki veljeni ja sisareni ympäri maailmaa unohtavat tunnustuskuntarajansa, unohtavat uskonnolliset instituutionsa, joihin he syntyivät, unohtavat kristinuskon historian synkät luvut ja kääntyvät suoraan ja yksinomaan Messias Jeshuan puoleen, ilman Rooman, tai Skotlannin, Englannin, Saksan, Sveitsin tai Tsekin suodattimia.

Kääntäkää kasvonne kohti Jerusalemia ja sanokaa: ”Maranatha!” (Herra tule nyt!”). Herran seurakunta tulee olemaan Israelin kanssa, jonka Herra itse ja Jeshuan uhri ja Hänen verensä on pyhittänyt ja puhdistanut ja tehnyt pyhäksi! Pyhäksi, ei vain teoriassa, vaan käytännössä Pyhäksi, niin että kaikki voivat nähdä meidät puettuina valkoisiin ja laulamassa Mooseksen laulua ja Karitsan laulua.

Tämä tulee tapahtumaan ja meidän on oltava valmiita siihen aloittamalla nyt yksityisinä ihmisinä antaaksemme sen tapahtua omassa elämässämme.

Rukousosio

Rukoilkaa Marcian puolesta. Hän on hidastunut merkittävästi. Hänellä on hyvin vähän voimia ja hän lepäilee suurimman osan päivää. Rukoilen ja uskon, että Herra armossaan parantaa Marcian ja palauttaa hänen toimintakykynsä niin että hän voi matkustaa kanssani ja olla siunauksena paikallisseurakunnalle ja yhteisölle ja veljillemme ja ystävillemme kaikkialla maailmassa. Rukoilettehan Marcian puolesta!

Rukoilkaa minunkin puolestani. Viime päivinä olen tuntenut itseni heikoksi ja minua palelee. Vasempaan jalkaani sattuu ja myös selkäpuolella on kipuja kyljissä. Oletan ja toivon, että nämä ovat vain vanhan miehen tavallisia kipuja ja vaivoja. Herra voi parantaa ja vahvistaa ja antaa energiaa.

Minulle on varattu aika silmäleikkaukseen 2. toukokuuta. Vasen silmäni leikataan. Vasen silmäni on ollut sokea vuodesta 1951 ja nyt Jerusalemin huippulääkärit tahtovat leikata juuri sen silmän ja toivon, että voin nähdä molemmilla silmilläni. Minulle tämä on suorastaan ihme, mutta tarvitsen teidän rukouksianne. Marciallekin tehdään kaihileikkaus toiseen silmään joskus minun leikkaukseni jälkeen toukokuussa.

Rukoilkaa Yudah Chameron puolesta. Hän lensi Columbiaan tapaamaan kahdeksankymppistä isäänsä, jolla on todettu neljännen asteen maksasyöpä. Lääkärit Columbiassa kehottivat Juudaa tulemaan katsomaan isäänsä. Rukoilkaa Juudan isän puolesta ja rukoilkaa parantumisihmettä!

Rukoilkaa edelleen Adam R:n perheen puolesta. Adam R. huolehtii Netivyassa mediatyöstä, hän äänittää ja editoi meidän kirjoituksemme ja videomme. Kallis veljemme Adam R.

Rukoilkaa Englannista olevan rakkaan veljen, Malcolm Thomas Kingin puolesta. Malcolm on ollut sairaalassa jo viikon ja hänen tilansa on kriittinen.

Miettikää, voisitteko auttaa Netivyaa niin että voimme edelleenkin huolehtia Jerusalemin köyhistä ja antaa heille ruoka-apua ja olla siunaukseksi tämän kaupungin ihmisille, jotka tarvitsevat apua ruokkiakseen lapsensa ja perheensä.

Tarvitsemme rukouksianne ja apuanne myös voidaksemme jatkaa Herran työn tekemistä nuorison keskuudessa ja ”Opetuksia Siionista” (Teaching from Zion) -lehtemme julkaisemista. Lehden levikki on noin 4000 kpl ja sitä luetaan kaikkialla maailmassa. Se antaa ihmisille erilaisen näkökulman elämään ja tapoihin Raamatun ja alkuseurakunnan Israelissa.

Lehden paino- ja postituskustannukset kohoavat useisiin tuhansiin dollareihin. Me emme veloita ympäri maailmaa tekemistämme palveluista ja opetuksista. Alusta alkaen, vuodesta 1980, periaatteenamme on ollut, että tahdomme kertoa Herran hyvyydestä ilmaiseksi. Käymme opettamassa kaikkialla maailmassa, nyt teemme sitä modernin teknologian avulla ruokkien hengellisillä totuuksilla ja opetuksilla. Muutama tunti sitten pidin melkein kolmen tunnin mittaisen opetuksen Italian johtajille. Kaikki opetuksemme niin kotona kuin ulkomailla ovat ilmaisia niille, jotka saavat ne, mutta Netivyalle näiden arvokkaiden opetusten tuottaminen ja painattaminen tulee kalliiksi.

Hamotzi -ohjelma Jerusalemin köyhien ruokkimiseksi on jatkunut keskeytyksettä lähes koko koronasta johtuvan sulkutilan ja karanteenin ajan. Ruoka-apua hakemaan tulevien köyhien määrä on kasvanut ja kaikkinainen tarve on lisääntynyt. 

Rukoilkaa Netivyan ja Netivyan johtajien puolesta ja löytäkää tapa olla partnerimme ja mukana siinä suuressa siunauksessa, jollainen Netivyan palvelutyö on täällä Israelissa ja maailmassa. Rukoilkaa ja kyselkää miten voitte olla partnerimme ja avustaa taloudellisesti Herran työtä Netivyan Raamatunopetusjärjestössä.

Rukoilkaa edelleen hyvin erityisen jerusalemilaisen lastentarhan puolesta. Sen nimi on Pikkusydämet. Tämän lastentarhan johtaja kuuluu meidän seurakuntaamme.

Muistakaa edelleen rukouksin rakasta sisartamme Livia Schnell Nothenia. Muistakaa rukouksissanne veljeämme Philip Marcia. Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoikaa kaikkien Koreassa olevien suurenmoisten ja sitoutuneiden veljien ja sisarten puolesta, jotka ovat seisseet Israelin ja Netivyan rinnalla, että Herra uudistaisi heidän sitoumuksensa niin etteivät he unohda ensimmäistä rakkauttaan Israeliin ja Netivyaan.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta terveytensä ja tilanteensa puolesta. Tyttärentyttäremme Noaam on lukiossa ja päättelee opintojaan Zoomin kautta. Nooam on teinityttö, joka on ollut kotona maaliskuusta lähtien ja tehnyt kokeet ja oppitunnit Zoomin kautta ja netissä. Hän tarvitsee rukouksiamme saadakseen päästötodistuksen ja opastusta ja suuntaa lukion jälkeiseen elämään. Pojanpoikamme Josephkin tarvitsee rukouksiamme päästäkseen yliopistoon ja saadakseen hyvän stipendin.  Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joeytä, jotta he varjeltuisivat ja säästyisivät kaikelta koronavirukseen ja tartuntoihin liittyvältä. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu.

Sisaremme Hadassan paraneminen ja toipuminen syövästä jatkuu. Rukoilkaa hänen puolestaan.

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. 

Rukoilkaa Rachelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Deborah Isaiah, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy, Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Ilana Abramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Rukoilkaa Japanissa olevan sisar Yoko Nagumon puolesta. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopeasti ja täydellisesti.

 Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Pastori Isaac on iäkkäämpi mies ja hänellä on vakava munuaisvaiva. Hänen on käytävä dialyysissä monta kertaa viikossa. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa. Muistakaa rukouksissanne Cohenin perhettä Hong Kongissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, rakas sisaremme Anne-Mirjami ja kaikki muut veljemme ja sisaremme Suomessa, jotka tarvitsevat rukousta puolestaan,  ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme edelleen seuraavien puolesta: Zhou Wenrilan, Aben perhe, Toru San, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, ja pastori Isaac Chennaissa Intiassa.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias.

Pitäkää rukoustanne äänen antona Taivaan uurnaan Herran ja Hänen enkeliensä edessä jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Mellä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa  Jerusalemin seruakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen.

Lisään uuden rukouspyynnön rakkaan veljen, Jehuda Hochmanin, puolesta, joka asuu Negevin erämaassa. Jehudan täytyy käydä dialyysissa monta kertaa viikossa. 

Rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelujärjestöjä, jotka voivat auttaa tässä, käymään nettisivuillamme ja tekemään mitä voivat, jotta me voisimme kaksin- tai moninkertaistaa niiden ihmisten lukumäärän, joita me palvelemme.

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta. 

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon. 

                      Tahtoisin ensin pyytää teitä rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Käykää Netivyan facebook-sivuilla katsomassa ja kuulemassa hienoa opetusta!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam