Jerusalemin rukouslista 3.6.2021

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam

Tänä sapattina, kesäkuun viidentenä 2021, Tooran lukujakso on Shelach Lecha, 4. Mooses 13:1- 15:41. Profeetoista lukujakso on Joosua 2:1 –  24, ja Uudesta testamentista luemme Hepr. 3:7-4:1.

Joka viikko lukiessani Tooran lukujaksoa (parasha) ja jaksoa profeetoista (haftara) ja Uuden testamentin tekstejä löydän niistä jotain, mikä liittyy ajankohtaiseen tilanteeseen Israelissa.

Muun maailman tavoin Israel on läpikäynyt kaksi vuotta kestäneen kauhean koronavirus-koettelemuksen. Vaikka voin rehellisesti sanoa, että kiitos pääministerimme, joka teki järkevän päätöksen, että Israel on yksi niistä maista, jotka rokottivat kansalaisensa varhaisessa vaiheessa ja saivat näin tämän pandemian jonkinlaiseen hallintaan, kolminkertaisen ahdistuksen aikaa kesti kuitenkin yli puolitoista vuotta.

Meidän oli hoidettava koronavirus. Meillä oli hoidettavanamme täydellinen sisäpoliittinen sekasotku. Modernien demokratioiden historiassa ei ole ollut maata, jossa olisi pidetty – pandemian aikana – neljät kansalliset vaalikampanjat.

Kolmas läheltäpiti-katastrofi oli suhteemme Gazan kaistaleella olevien arabi/palestiinalaisten naapuriemme kanssa. Tämä viimeinen koitos toukokuussa 2021 oli yksi pahimmista sodanomaisista selkkauksista Hamasin/Hizbollahin terroristijärjestön kanssa.

Israelilaisiin kaupunkeihin, kyliin ja kibbutsitiloihin vuolaana virtana ammutut yli 4000 rakettia tekivät noista 12 päivästä ”Tähtien sodan”, ulkoavaruudesta tulevien hyökkäyksen Gazan helvetilliseltä planeetalta.  11 päivän ajan terästä ja räjähteitä satoi tauotta sellaisiin kaupunkeihin kuin Ashdod, Ashkelon, Siderot, Beersheva, Holon, Bat-Yam, Tel-Aviv ja Jerusalem.

Nämä raketit, joiden kärjissä oli yli 200 kg räjähteitä, oli suunnattu siviilikohteisiin ja häijynä tarkoituksena oli surmata mahdollisimman paljon siviilejä, saada aikaan kauhua, näin he toteuttivat Adolf Hitlerin muistikirjoista otettuja oppeja (vertauskuvallisesti puhuen).

Hamasin ja muiden arabi/palestiinalaisten terroristijärjestöjen päämäärä ei ole mikään salaisuus.  Se on kirjallinen, allekirjoitettu ja ratifioitu: Hävittää Israel ja juutalaiset Israelista, Jumalan antamasta maasta.

Voin aivan vilpittömästi sanoa, että israelilaisten enemmistö on kiitollinen kaikkivaltiaalle Jumalalle, Herramme Jeshua Messiaan Isälle, Hänen armostaan ja varjelustaan. Ja myös kiitollinen ja enemmänkin kuin kiitollinen Israelin sotilas- ja ilmavoimille, jotka pystyivät tuhoamaan ilmassa 85% 4000+ raketista (jotka oli valmistettu Iranissa Pohjois-Korean myötävaikutuksella).

Ne 15% , joita ”rautakupoli” ei pystynyt tuhoamaan, iskeytyivät kerrostaloihin, omakotitaloihin, kouluihin ja lastentarhoihin, liikkeisiin, teille ja parkkialueille. Hamas ja muut terroristijärjestöt piileksivät kuin rotat maan alla ja suuntasivat rakettinsa siviilejä kohti, näiden joukossa siviilien lapsia ja vanhuksia ja aikuisia, joita sai surmansa Israelissa ja paljon yksityistä omaisuutta tuhoutui.

Israelin ilmavoimat pommitti Gazan terroristitukikohtia ja maanalaisia tunneleita, jotka oli tehty ja tarkoitettu sotilaallisiin/terroristitarkoituksiin. On totta, että Israelin ilmavoimat teki kaiken voitavansa välttääkseen siviileille aiheutuvia vahinkoja. Totta on myös, että terroristijärjestöt käyttävät ihmiskilpiä: he pakottavat ihmisiä asumaan taloissa, joissa heillä on rakettivarastonsa, ja sotilaskäytössä olevissa tehtaissa, joissa näitä raketteja kootaan, sekä niiden ympärillä.

Tämä on se yksinkertainen syy siihen, että Gazassa on enemmän sodan uhreja kuin Israelissa. Gazassa kuoli noin 250 ihmistä, heidän joukossaan paljon lapsia. Tämä luku on nelinkertainen Israelin kärsimiin uhreihin verrattuna.

YK tuomitsi Israelin koska se oli surmannut Gazassa enemmän ihmisiä kuin mitä Israelissa kuoli. Israelissa kuolleiden määrä on noin 60 ihmistä.  Antisemitististen hyökkäysten aalto juutalaisia vastaan lisääntyi tuhansia prosentteja New Yorkin, Los Angelesin, Lontoon, Pariisin ja muiden kaupunkien kaduilla.

Israelissa maan sisäinen arabien/palestiinalaisten terrorismi, jota nuoret arabirikollisjoukot harjoittivat, ja viattomien ihmisten lynkkaaminen on hyvin hälyttävä uuden tyyppinen arabiterrorismin muoto, maan sisällä, Lodin ja Jaffan kaltaisissa raamatullisissa kaupungeissa, uusi ilmiö. Puhun näistä asioista nyt, koska tämä niin kutsuttu vanha/uusi ilmiö on itse asiassa Amalekin tekojen toistoa Raamatusta.

Jeshuan juutalaiset opetuslapset (messiaaniset juutalaiset) Israelissa uskovat yksimielisesti rinnakkaiseloon ja hyviin naapuruussuhteisiin arabi/palestiinalaisnaapuriemme kanssa. Tätä pyydän teitä nyt tekemään Herramme, Jumalamme ja isämme nimessä:

1.  Rukoilkaa Israelin puolesta ja rukoilkaa arabi/palestiinalaisnaapuriemme puolesta, että löytyisi todellinen Jumalan tie – hyvien naapurien ja rauhallisen rinnakkaiselon tie tässä maassa, joka Abrahamin lasten tulee jakaa veljinä.

2.  Rukoilkaa maailman hallitusten puolesta, että he tekisivät kaiken mahdollisen suojellakseen juutalaista väestöä ja lopettaakseen ja tukahduttaakseen nykyisten juutalaisvastaisten terrorihyökkäysten aallon maailman suurten kaupunkien kaduilla.

3.  Kertokaa ja opettakaa yhteisöissänne, että vihata juutalaisia tai vihata ketä tahansa ilman järjellistä syytä on vastoin itseään Jumalaa, olkoon se sitten Abrahamin kaikkivaltias Jumala tai Hänen siemenensä tai Allah tai Jeesus.

4.  Seiskää Israelin rinnalla ja antakaa moraalinen ja poliittinen tukenne juutalaisille yhteisöille maissanne ja kaupungeissanne.

5.  Lähtekää mukaan Israelin puolesta pidettäviin mielenosoituksiin, älkääkä arkailko tehdä niin kristittyinä, jotka rakastavat Israelia ja juutalaisia. Vastustakaa lujina antisemitistisiä tekoja ja valheellista juutalaisvastaista propagandaa.

6.  Tehkää kaikkenne tukeaksenne Jeshuan juutalaisia ja arabi/palestiinalaisopetuslapsia Israelin maassa ja omissa kaupungeissanne ja maissanne.

Nyt muutama sana tämän sapatin Toorajaksosta.

Shelach lecha on jakso, joka johdattaa meidät tilanteeseen, jossa 12 vakoojaa lähetetään vakoilemaan Kanaanin maata. Tästä tehtävästä, jota varten Mooses valitsee Israelin 12 heimon päälliköt, tulee yksi ratkaisevista tapahtumista 40-vuotisen autiomaavaelluksen aikana Siinain autiomaassa.

Israelin historiassa muodostuu järkyttäväksi se kielteinen selostus, jonka 10 näistä Israelin heimojen päälliköistä antoivat. Ne kaksi, jotka ymmärsivät paremmin Herran toimintatavat, Joosua, Nuunin poika ja Kaaleb, Jefunnen poika, antoivat selostuksen, joka on yksinkertainen ja perustuu totuuteen ja uskoon Israelin Herraan Jumalaan. Tämä 12 miehen tiedusteluretki Kanaanin maahan on suuri uskon oppitunti kaikille aikakausille.

Toinen asia, joka on tämän sapatin Toorajaksossamme, on myös erittäin tärkeä lukea ja ymmärtää. Koska Israelin kansalta puuttui usko ja koska kymmenen vakoojan selonteko oli masentanut heidät, Herran viha syttyi ja Jumala löi kansaa vitsauksella. Kansa nurisi taas ja katui Egyptistä lähtöä ja orjuudesta vapauttamistaan. Jumalan suuttumus oli niin suuri, että Hän tahtoi katkaista suhteensa Israelin kansaan ja tehdä uuden kansan Mooseksesta.

Uskoakseni Herran motiivina oli koetella, ei vain kansaa vaan Moosestakin, nähdäkseen voisiko näistä ihmisistä löytyä kylliksi luonnetta ja uskoa, jotta he voisivat toteuttaa kutsumuksensa ja hoitaa lupaukset, jotka Jumala antoi Abrahamille.  Jumala tahtoi nähdä millaista tekoa Mooses oli, ajatteliko hän omaa parastaan vai koko kansan parasta, joka seuraisi häntä erämaassa melkein 40 vuotta.

Niinpä Jumala tekee Moosekselle tarjouksen:

Herra sanoi Moosekselle: ´Kuinka kauan tämä kansa halveksii minua? Kuinka kauan se kieltäytyy uskomasta minuun huolimatta kaikista tunnusteoista, joita minä olen tehnyt sen keskuudessa? Minä lyön sitä rutolla ja hävitän se, mutta sinusta minä teen suuremman ja väkevämmän kansan kuin se´” (4. Moos. 14:11,12, RK).

Mooseksen Herralle antama vastaus on suuri opetus meille tänä päivänä ja kaikille Jumalan kansan johtajille kaikkialla maailmassa.  Jumala tekee Moosekselle ehdotuksen, josta Mooses ei voi kieltäytyä. Minä teen sinusta suuremman ja voimakkaamman kansan kuin he (kuin Israel). Mutta Mooses läpäisee testin. Hän vastaa Jumalan tekemään tarjoukseen näin:

Jos sinä nyt surmaat tämän kansan kuin yhden miehen, silloin kansat, jotka ovat kuulleet sinun teoistasi, sanovat: ´Koska Herra ei kyennyt viemään tätä kansaa siihen maahan, jonka hän oli heille valalla vannoen luvannut, hän tappoi heidät autiomaassa.´ Osoita nyt siis suuri voimasi; Herra. Olethan sanonut: Herra on pitkämieleinen, ja hänen armonsa on suuri. Hän antaa anteeksi pahat teot ja rikkomukset, mutta ei suinkaan jätä rankaisematta. Hän vaatii lapset tilille isien pahoista teoista kolmanteen ja neljänteen polveen saakka.´Anna siis anteeksi tämän kansan pahat teot suuren armosi tähden, niin kuin olet antanut tälle kansalle anteeksi koko matkan ajan Egyptistä tänne saakka´” (4. Moos. 14: 15-19, RK).

Mikä on Mooseksen Jumalalle antaman vastauksen ydinsanoma?

1.  Maineesi maailmalla on mennyttä. Kansat tulevat lukemaan syyksesi pahat aikeet ja heikkouden ja kykenemättömyyden pitää Israelin kansalle antamasi lupaukset, ”et pysty viemään tätä kansaa maahan, jonka vannoit antavasi heille.”

2.  Tällainen toiminta, jota ehdotat minulle, ja halusi surmata koko Israel eivät ole luonteesi mukaisia, ja se on vastoin luontoasi Jumalana, joka loi tämän maailman ja on valinnut Abrahamin ja hänen siemenensä siunaamaan kaikkia maailman kansoja.

3.  Koska sinä olet Herra (jakeet 17-19), ”pitkämielinen ja armosi on suuri, joka annat anteeksi pahat teot…anna nyt anteeksi tämän kansan pahat teot”.

4.  Mooses vetoaa Herraan ja sanoo: ”Minä rukoilen, anna anteeksi tämän kansan pahat teot suuren armosi tähden.”

Mooses kieltäytyy Jumalan tarjouksesta. Hän panee nyt Jumalan altavastaajaksi ja sanoo: Herra, tämä ei ole sinun tapaistasi. Sinun ehdotuksesi ei ole luonteesi mukaista ja minä pyydänkin sinua, oi Herra, anna anteeksi tälle kansalle, koska se on sinun luonteesi mukaista.

Tämän minä opin tästä hyvin tärkeästä jaksosta.

1.  Jumala ei ole itsevaltias. Hän on avoin ja halukas kuulemaan ja kuuntelemaan sitä, mikä edustaa hänen oikeudenmukaista ja rakastavaa ja pitkämielistä luontoaan.

2.  Herra saattaa tehdä meille suuria ja ihmeellisiä tarjouksia, mutta se ei tarkoita, että meidän pitäisi ajatella itsekkäästi vain sitä, mikä on parasta meille itsellemme.

3.  Jumala koettelee meitä joskus, tekemällä meille hyviä tarjouksia, ”houkutuksia” jotka kyllä näyttävät upeilta, mutta jotka koettelevat, missä meidän sydämemme ja halumme asustaa. Jos me vain ajattelemme sitä, mikä on hyväksi meille itsellemme tai omalle perheellemme ja unohdamme, että meidät on kutsuttu palvelemaan Herraa ja Hänen kansaansa…jos me valitsemme sen, mikä on hyväksi meille itsellemme emmekä sitä, mikä on hyväksi Jumalan meille uskomalle laumalle, me emme toimi kutsumuksemme mukaan ja lankeemus häämöttää edessä…

4.  Jumalan kansan johtajat, tässä on teille vähän kotiläksyä: lukekaa Hesekielin luku 34 kokonaisuudessaan.

Rukousosio

Rukoilkaa Netivyan puolesta ja tukekaa meitä näinä kovina aikoina, että meillä olisi mahdollisuus täyttää tarpeet, tehdä hyvää ja siunata ja ruokkia tarvitsevia. Israelin kansalaisten keskuudessa tuen tarve on lisääntynyt moninkertaiseksi näiden vaikeiden päivien aikana Israelissa.

Rukoikaa Rita Sassain, hyvin rakkaan sisaren ja yhden sisarseurakuntamme johtajan puolesta Vitoriassa Brasiliassa. Hän sairastui koronavirukseen ja on sairaalassa ja hengityskoneessa. Meidän täytyy kaikkien rukoilla Ritan puolesta ja pyytää, että Jumala parantaa hänet täydellisesti.

Sarit, sisaremme Jerusalemissa, on myös sairaalassa ja tarvitsee rukouksiamme. Hän on oli 80-vuotias ja tarvitsee rukouksemme.

Intia ja Brasilia ovat vielä hyvin vakavissa ongelmissa koronan kanssa. Meidän täytyy rukoilla edelleen Intian ja Brasilian puolesta, varsinkin rakkaiden veljiemme ja sisartemme puolesta näissä maissa.

Sain rukouspyynnön rakkaalta veljeltämme Isaacilta Chennaista, Intiasta. Veljemme Isaac pyytää meitä rukoilemaan erityisrukouksen Sheela Stephen-sisaren puolesta. Sheela-sisaren keuhkot tarvitsisivat kipeästi happea, jota on nyt perin vaikea saada koronaan sairastuneille.

                      Herra, me rukoilemme, että Sinä pelastat ja parannat veljemme ja sisaremme, joilla on koronavirus. Rukoilemme, että annat heille varjeluksen ja lääketieteellisen hoidon, jota he tarvitsevat elääkseen ja voidakseen edelleen ylistää Sinua ja antaa kunnian sinun nimellesi.

Rukoilkaa Marcian puolesta. Hän on hidastunut merkittävästi. Hänellä on hyvin vähän voimia ja hän lepäilee suurimman osan päivää. Rukoilen ja uskon, että Herra armossaan parantaa Marcian ja palauttaa hänen toimintakykynsä niin että hän voi matkustaa kanssani ja olla siunauksena paikallisseurakunnalle ja yhteisölle ja veljillemme ja ystävillemme kaikkialla maailmassa. Rukoilettehan Marcian puolesta! Marcia menee vasemman silmän kaihileikkaukseen 7.6. Rukoilkaa, että tuolloin hänen sokeriarvonsa ovat tasapainossa ja että kaikki sujuu hyvin ja että leikkaus parantaa hänen näkökykyään. 

Rukoilkaa myös minun puolestani. Lääkärit pitävät vasemman silmäni leikkausta suurena menestyksenä. He ovat hyvin ylpeitä itsestään sen mahtavan työn tähden, mitä he tekivät sokeassa silmässäni. He aikovat kirjoittaa lääketieteellisen selostuksen muutamiin maailman arvostetuimpiin lääketieteellisiin julkaisuihin.

                      Juuri nyt näen jotain, niin kuin Jeshuan parantama sokea mies, joka sanoi: ”Näen ihmisiä, niin kuin puita…” Näen nyt vasemmalla silmälläni kuin tiheän sumun läpi, mutta lääkärit sanovat, että tilanne korjaantuu ajan myötä. Tämä on totisesti tosi sana. Taivaassa minulla on kaksi hyvää silmää, jotka näkevät näkyvän ja näkymättömän.

Rakas veljemme Yudah Chamero on palannut vihdoin Columbiasta. Hänen isänsa on yhä Columbiassa ja taistelee maksasyövän kanssa. Rukoilkaa Yudan isän puolesta.

Rukoilkaa edelleen Rosenfeldin perheen puolesta, nuorten ja vanhojen puolesta.

Rukoilkaa Englannista olevan rakkaan veljen, Malcolm Thomas Kingin puolesta. Malcolm on ollut sairaalassa jo viikon ja hänen tilansa on kriittinen. En ole saanut mitään uutta tietoa Malcolmilta ja hänen perheeltään.

Miettikää, voisitteko auttaa Netivyaa niin että voimme edelleenkin huolehtia Jerusalemin köyhistä ja antaa heille ruoka-apua ja olla siunaukseksi tämän kaupungin ihmisille, jotka tarvitsevat apua ruokkiakseen lapsensa ja perheensä.

Tarvitsemme rukouksianne ja apuanne myös voidaksemme jatkaa Herran työn tekemistä nuorison keskuudessa. 

Rukoilkaa ”Opetuksia Siionista” (Teaching from Zion) -lehtemme puolesta. Lehti on painettu ja sitä on jaettu tuhansia kappaleita ilmaiseksi kaikkialle maailmaan. Voitte myös tilata lehden, jos haluatte se painettuna kotiinne, tämäkin aivan ilmaiseksi. Herra on pitänyt aina uskollisesti huolta tarpeistamme.  Hän on myös jämpti, ja antaa mitä me tarvitsemme, ei liian vähän eikä liian paljon.

Hamotzi -ohjelma Jerusalemin köyhien ruokkimiseksi on jatkunut keskeytyksettä lähes koko koronasta johtuvan sulkutilan ja karanteenin ajan. Ruoka-apua hakemaan tulevien köyhien määrä on kasvanut ja kaikkinainen tarve on lisääntynyt. 

Rukoilkaa Netivyan ja Netivyan johtajien puolesta ja löytäkää tapa olla partnerimme ja mukana siinä suuressa siunauksessa, jollainen Netivyan palvelutyö on täällä Israelissa ja maailmassa. Rukoilkaa ja kyselkää miten voitte olla partnerimme ja avustaa taloudellisesti Herran työtä Netivyan Raamatunopetusjärjestössä.

                      Sekä Juuda että minä opetamme edelleen Zoomin kautta ja Youtubessa ja Netivyan facebook-sivulla joka viikko ja joskus joka päivä. Rukoilkaa, että nämä opetukset kantaisivat hedelmää Jumalan kuningaskunnalle. Nauttikaa hienosta opetuksesta ja nauttikaa Jumalan Sanan oppimisesta. Ja tämä kaikki ilmaiseksi!

Rukoilkaa edelleen hyvin erityisen jerusalemilaisen lastentarhan puolesta. Sen nimi on Pikkusydämet. Tämän lastentarhan johtaja kuuluu meidän seurakuntaamme.

Muistakaa edelleen rukouksin rakasta sisartamme Livia Schnell Nothenia. Muistakaa rukouksissanne veljeämme Philip Marcia.

Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoikaa kaikkien Koreassa olevien suurenmoisten ja sitoutuneiden veljien ja sisarten puolesta, jotka ovat seisseet Israelin ja Netivyan rinnalla, että Herra uudistaisi heidän sitoumuksensa niin etteivät he unohda ensimmäistä rakkauttaan Israeliin ja Netivyaan.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta terveytensä ja tilanteensa puolesta. Tyttärentyttäremme Noam on lukion viimeisellä ja päättelee opintojaan Zoomin kautta. Rukoilkaa, että Herra ohjaisi Noamia lukiosta valmistumisen jälkeen.  Pojanpoikamme Josephkin tarvitsee rukouksiamme päästäkseen yliopistoon ja saadakseen hyvän stipendin.  Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joeytä, jotta he varjeltuisivat ja säästyisivät kaikelta koronavirukseen ja tartuntoihin liittyvältä. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu. 

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. 

Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams. 

Rukoilkaa Rachaelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista.

Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Deborah Isaiah, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy, Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Ilana Abramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta. 

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela, 

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Rukoilkaa Japanissa olevan sisar Yoko Nagumon puolesta. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopeasti ja täydellisesti.

 Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Pastori Isaac on iäkkäämpi mies ja hänellä on vakava munuaisvaiva. Hänen on käytävä dialyysissä monta kertaa viikossa. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa. Muistakaa rukouksissanne Cohenin perhettä Hong Kongissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: 

Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, rakas sisaremme Anne-Mirjami ja kaikki muut veljemme ja sisaremme Suomessa, jotka tarvitsevat rukousta puolestaan, ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa. 

Rukoilemme edelleen seuraavien puolesta: Zhou Wenrilan,  Aben perhe, Toru San, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, ja pastori Isaac Chennaissa Intiassa.

Rukoilkaa Rantavaaran perheen puolesta ja etenkin rakkaan veljemme Pekan puolesta ja koko hänen perheensä puolesta. Pekalla on pitkälle edennyt Parkinsonin tauti ja hän tarvitsee Herran parantavaa kosketusta ja voimia.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias.

Pitäkää rukoustanne äänen antona Taivaan uurnaan Herran ja Hänen enkeliensä edessä jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Mellä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves,  Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa  Jerusalemin seruakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen.

Lisään uuden rukouspyynnön rakkaan veljen, Jehuda Hochmanin, puolesta, joka asuu Negevin erämaassa. Jehudan täytyy käydä dialyysissa monta kertaa viikossa. 

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta. 

Tahtoisin pyytää teitä rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa. Rukoilkaa uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Rukoilkaa kahden lapsenlapsemme puolesta. Kumpikin saa muutaman viikon päästä lukion päästötodistuksen. Kummallakin on edessään tärkeä siirtymävaihe elämässään. Noamilla, tyttärentyttärellämme, on myös 18. syntymäpäivänsä 1.5. Se on Noamille suuri päivä.  Hän pääsee lukiosta ja muistakin velvoitteista ja saa etuoikeuden tehdä omat päätöksensä ja valintansa elämässä. Rukoilkaa Noamin puolesta tässä hänen elämänsä suuressa tienhaarassa ja pyytäkää Herraa siunaamaan Noamia ja antamaan hänelle selkeä suunta ja opastus sen suhteen, mikä on hyvää ja oikeaa ja pyhää hänen elämässään.

Molemmat lapsenlapsemme, Noam ja Joseph, ovat erittäin lahjakkaita ja hyviä oppilaita. Molemmat ovat A -oppilaita ja loistavia nuoria, mutta molemmat tarvitsevat Jumalan varjelusta ja ohjausta, jotta he tekisivät hyvät ja viisaat ja oikeat valinnat elämässään.

Kun minä olin 18 vuotta vanha ja eristetty perheestäni, koska uskoin Messiaaseen, minulla ei ollut ketään vierelläni eikä ketään, joka olisi neuvonut minua. Herran taivaallinen johdatus ja opastus oli ainoa apuni. Kiitän Herraa Hänen hyvyydestään ja ohjauksestaan elämässäni.

Rukoilen, että sekä Josephilla että Noamilla on sellainen jumalallinen voima ja näky heidän omaa tulevaisuuttaan ajatellen, että Israelin Kaikkivaltias Jumala ja Herramme Jeshua antavat heille lahjan tehdä vain oikeita ja hyviä valintoja.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Käykää Netivyan facebook-sivuilla katsomassa ja kuulemassa hienoa opetusta!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam