Jerusalemin rukouslista 6.5.2021

Joseph Shulam /

Netivyah

Joseph Shulam

Tulevana sapattina, 8.5. 2021, luetaan Toorasta kaksi jaksoa: Behar (3. Moos.25:1-26:2) ja Bechukotai (3. Moos.26:3-27:34).

Profeetoista (Haftara) luemme hyvin tärkeän profeetallisen jakson, joka on erittäin ajankohtainen juuri nyt ja joka kristittyjen pitäisi ehdottomasti lukea ajatuksella ja jonka mukaan heidän pitäisi rukoilla Israelin ja Jeshuan Israelissa olevien juutalaisten opetuslasten puolesta. Lukujakso on Jer. 16:19-17:14.  Uudesta testamentista luemme Matt.21:33-46 ja Luuk.24:44-53.

Näinä päivinä on hyvin modernia ja jopa postmodernia puhua luonnonsuojelusta ja maanviljelysmaista kaikkialla maailmassa. Aika huomattavan vähemmistön mukaan meidän maailmamme on kulumassa loppuun ja tärkeimpiä luonnonvarojamme häviää päivä päivältä viikko viikolta.

Sademetsät ovat vähenemässä ja maanviljelysalueilla maaperä on köyhtynyt. Maanviljelijöiden on pakko käyttää enemmän lannoitteita, mikä nostaa viljelyksestä aiheutuvia menoja. Meidän Toorajaksomme alkaa juuri näistä postmoderneista murheista ja tarjoaa ratkaisun, jossa on jumalallinen voitelu.

Tässä on ote tulevan sapatin Toorajaksomme alusta:

HERRA puhui Moosekselle Siinainvuorella: ´Sano israelilaisille: Kun tulette siihen maahan, jonka minä annan teille, maan on saatava viettää sapatinlepo HERRAN kunniaksi. Kuutena vuotena kylvä peltosi ja kuutena vuotena leikkaa viinitarhasi ja korjaa sen sato, mutta seitsemäntenä vuotena maalla olkoon levon aika, HERRAN sapatti. Älä kylvä silloin peltoasi äläkä leikkaa viinitarhaasi. Älä korjaa leikatun viljasi jälkikasvua äläkä poimi viinirypäleitä, jotka ovat kasvaneet leikkaamattomissa viiniköynnöksissäsi. Silloin maalla on levon vuosi. Mitä maa levätessään itsestään kasvaa, se riittää ruuaksi teille, niin sinulle itsellesi kuin palvelijallesi ja palvelijattarellesi, päiväpalkkalaisellesi ja luonasi väliaikaisesti asuvalle. Myös karjasi ja maasi eläimet syökööt kaikkea, mitä maa itsestään tuottaa. Laske seitsemän sapattivuotta eli seitsemän kertaa seitsemän vuotta, niin että seitsemän vuosiviikon aika on neljäkymmentäyhdeksän vuotta” (3.Moos.25:1-8, RK).

Katsokaamme, mitä Jumala käskee Moosesta ja Israelin lapsia tekemään Maan ja sen elinvoimaisuuden säilyttämiseksi.

1.                   Teillä on sapatti – seitsemäs päivä, levon päivä. On oikein, että maakin saa sapattinsa – antakaa maan levätä joka seitsemäs vuosi. Maa joka antaa teille ruuan, antakaa sen uudistaa elinvoimaisuutensa ja levätä kyntämisten ja sadonkorjuiden jälkeen. Maa voi menettää hedelmällisyytensä, jos ette anna sille yhden vuoden lepoa kyntämisestä ja sadon korjaamisesta.

2.                   Voitte tehdä ahkerasti työtä kuusi vuotta ja saada Jumalan teille antamasta maasta mahdollisimman paljon satoa, mutta seitsemäs vuosi olkoon maalle pyhä levon vuosi. Tällainen maan lepoon jättäminen on radikaalia, koska vaikka maahan ei istuteta eikä kylvetä mitään, se kasvaa ja tuottaa itsestään, mutta te Israelin miehet, te ette saa mennä poimimaan rypäleitä viinitarhoista ettekä korjaamaan satoa pelloilta.  Jättäkää maa rauhaan joka seitsemäs vuosi – antakaa maan levätä.

3.                   Te israelilaiset, älkää huolehtiko mitä söisitte seitsemäntenä vuotena.  Sapattivuonna on ruokaa oleva teille ja palvelijoillenne ja karjallenne. Myöhemmin tekstissä meille kerrotaan, että kuudentena vuotena pellot ja viinitarhat tuottavat niin runsaan sadon, että maa antaa teille kylliksi että voitte levätä ja että maa voi levätä sapattivuonna ja seuraavana vuonna, antaen teille aikaa kyntää ja kylvää siemenet ja puhdistaa hedelmä- ja viinitarhat ja te pystytte elättämään itsenne odottaessanne kahdeksantena vuonna tekemänne työn tuloksia vapaana huolista.

Periaatteet, joita Herra yrittää opettaa Israelin lapsille tämän sapattivuoden kautta ovat hyvin tärkeitä sekä kansalle että maalle, ja ehkä vielä tärkeämpiä meidän postmodernin kulttuurimme teollisuus- ja liike-elämälle.

Herra on meidän elättäjämme. Yksi koko Raamatun dramaattisimpia ja yllättävimpiä tapauksia Herran huolenpidosta on 1.Moos.22:8:ssa. Aabraham johdattaa poikaansa Iisakia vuorta kohti. Iisak kantaa puita, joiden päällä hänet uhrattaisiin, aivan niin kuin Jeshua kantaa ristiä, johon hänet naulitaan.

Iisak huomaa, että heillä on puut ja tuli, mutta ei lammasta uhriksi. Hän on fiksu, jo 20-vuotias nuori mies. Hän kysyy isältään: ”Missä on lammas polttouhriksi?” Aabraham vastaa pojalleen Iisakille: ”Jumala kyllä katsoo itselleen lampaan polttouhriksi, poikani.” Huomatkaa kieli, jota käytetään tekstissä tämän kysymyksen jälkeen ja Aabrahamin vastaus pojalleen Iisakille.

Kun Abraham kohotti katseensa, hän näki takanaan pässin, joka oli takertunut sarvistaan pensaikkoon. Hän meni, otti pässin ja uhrasi sen polttouhriksi poikansa sijasta. Abraham pani sen paikan nimeksi ”HERRA näkee” (engl ”Herra pitää huolen/varustaa”). Siksi vielä tänäkin päivänä sanotaan: ”Vuorella, jolla HERRA ilmestyy” (engl ”Herran vuorella on oleva varustus/huolenpito”) 1. Moos.22:13,14, RK).

Pidän tästä tekstistä, koska Aabraham profetoi siinä. Hän profetoi, että Herra kyllä pitää huolen Jerusalemissakin, Herran vuorella eli Moorian vuorella, jolle Salomo rakentaisi Herran temppelin.

Katsoin muita esimerkkejä siitä, miten Herra on pitänyt huolta kansastaan, ja esimerkkejä on Raamatussa ihan liikaa. Niinpä päätin katsoa asiaa laajemmin. Paras esimerkki Herran huolenpidosta ihmiskunnan historiassa on oikeastaan Israelin koko historia.

Voit aloittaa 1. Mooseksen kirjasta ja nähdä, kuinka Jumala järjesti niin dramaattisella tavalla sen mitä Israelin lapset ja Egyptin valtakunta tarvitsivat. Joosefin tarina, joka alkaa perheessä esiintyvistä ongelmista, veljesten välisestä vihasta ja kateudesta, päättyy niin, että Joosef, tuo vihattu ja hylätty veli, hankkii ruuan koko Egyptille ja myös omalle perheelleen.

Lyhyesti sanottuna, Herra välittää meistä, ihmisrodusta, jonka Hän loi kuvakseen ja kaltaisekseen. Hän on rakastava Jumala, mutta Hänen rakkautensa meitä kohtaan on kuin kenen tahansa maallisen hyvän ja välittävän ja rakastavan isän rakkaus. Jokainen lastaan rakastava isä kouluttaa lapsiaan ja varustaa heitä niin että he ovat valmiita kohtaamaan elämän ja käsittelemään kaikki sen eteen tuomat vaikeudet ja haasteet.

Mutta jos lapset kompastelevat eivätkä selviä yksin haasteista, isä ja äiti tekevät kaiken voitavansa auttaakseen ja antaakseen lapsilleen kaiken mitä he tarvitsevat. Meidän kaikkien on opittava luottamaan Jumalaan.

Israelin historia todistaa kirkkaasti, että vaikka Jumala on ollut vihastunut Israeliin ja vaikka Israel on joutunut kärsimään paljon diasporassa viimeksi kuluneina 2000 vuotena, Israel ei ole vain säilynyt hengissä vaan on tarjonnut siunauksen koko ihmiskunnalle. Se on varma todiste siitä, että Herra on uskollinen ja pitää huolen lapsistaan niin kuin hyvä paimen Psalmissa 23:

”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Vihreille niityille hän vie minut lepäämään, tyynten vetten äärelle hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Hän johdattaa minua vanhurskauden teillä nimensä tähden. Vaikka minä vaeltaisin kuoleman varjon laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinun väkevä kätesi ja paimensauvasi lohduttavat minua. Sinä katat minulle pöydän minun viholliseni nähden. Sinä voitelet minun pääni öljyllä, minun maljani on ylitsevuotava. Sula hyvyys ja armo seuraavat minua kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua HERRAN huoneessa päivieni loppuun asti” (Ps.23:1-6, RK).

Historia on todistanut, että Herra siunaa ja täyttää lastensa tarpeet ja pitää lapsistaan huolta! Ketkä ovat Hänen lapsiaan? Kaikki, jotka tuntevat Herran ja joilla on elävä suhde Häneen!

Tämä on yksinkertainen vastaus, joka ei ehkä tyydytä kaikkia dogmaatikkoja maailmassa. Maailman historia on todistanut, että se on totta.

Kysymys, johon en ole vastannut tässä, on keitä ovat ne, joilla on suhde Kaikkivaltiaaseen Israelin Jumalaan, joka loi maailman? Ja kuinka Hänen kanssaan solmitaan suhde? Tätä meidän täytyy tutkia toisen kerran. Mutta tässä vihje: ”Uskonto ei voi sitä tehdä, eikä ole koskaan voinut.”

Jumala rakastaa meitä ihmisiä niin paljon, että hän pitää huolen maaperästä, jolla asumme ja säilyttää sen. Tämä oli Hänen suunnitelmansa jo ennen kuin Aadam ja Eeva tekivät syntiä:

HERRA Jumala otti ihmisen ja asetti hänet Eedenin puutarhaan viljelemään sitä ja pitämään siitä huolta” (1. Moos. 2:15).

Opetelkaamme kaikki rakastamaan ja kunnioittamaan maata, jonka päällä elämme! Se on Jumalan käsky!

Rukousosio

Ensimmäiseksi tahtoisin kiittää teitä kaikkia, jotka olette rukoilleet silmäleikkaukseni puolesta. Pääsin tänä aamuna Jerusalemin Hadassan sairaalasta leikkauksen jälkeen. Se oli ihan hullu leikkaus, jota muutamat Jerusalemin huippusilmälääkäreistä ehdottivat ja minä kun olen itsekin vähän hullu ja kunnianhimoinen, suostuin.

Vasen silmäni on ollut sokea siitä lähtien, kun olin 5-vuotias, kun pelasin frisbiitä israelilaisella sotilasbaretilla, joka kuului langolleni, naapurille. Joten eilen minulle tehtiin tämä operaatio ja se olikin hyvin vaikea leikkaus. Lääkärit tekivät kovasti töitä, heidän piti leikata ja ommella ja kuulin heidän sanovan ”Anna minulle sakset numero 2 ja numero 6. Vahingoittunutta mykiötä, joka oli saanut kivettyä ja kalkkeutua 70 vuotta, oli hyvin vaikea saada irti. Mutta se onnistui heiltä kovan työn jälkeen.

Tänä aamuna ennen kuin minut päästettiin sairaalasta he ottivat pois siteet ja katso, minä näen ja näen jopa värit. Nyt silmässä on vielä turvotusta ja verta, joten tällä hetkellä näen niin kuin se mies Uudessa testamentissa, näen varjojen liikkuvan. Toivottavasti vasemman silmäni näkö paranee ihan lähiaikoina niin että voin katsella 3D-elokuvia ja paljon muuta! Kiitos Herralle, sillä Hän on hyvä ja hänen armonsa kestää iankaikkisesti! 

Intiassa koronavirustilanne on nyt pahempi kuin missään muussa maassa maailmassa. Pahempi kuin Brasiliassa ja USAssa. Monet veljet ja seurakuntien johtajat ovat kuolleet Intiassa virukseen.

Sairaalat ovat aivan tupaten täynnä eivätkä ne pysty enää tarjoamaan hoitoa ovilleen kolkutteleville potilaille. Sairaita kuolee sairaaloiden ovien ulkopuolella eikä happea ole kylliksi niille, jotka sairaaloiden sisällä eivät itse pysty hengittämään.

Veljemme ja sisaremme Intiassa pyytävät rukousta puolestaan ja apua Taivaasta. Rukoilkaamme ja pyytäkäämme Herraa armahtamaan kaikkia Intiassa ja ennen kaikkea veljiämme ja sisariamme tuossa suuressa maassa. Tunnustettakoon synniksi ja hylättäköön pakanauskonnot Intiassa ja osoittakoon Israelin Herra Jumala ja Herramme Jeshuan Isä armoaan ja rakkauttaan Intian kansalle.

Rukoilkaa Marcian puolesta. Hän on hidastunut merkittävästi. Hänellä on hyvin vähän voimia ja hän lepäilee suurimman osan päivää. Rukoilen ja uskon, että Herra armossaan parantaa Marcian ja palauttaa hänen toimintakykynsä niin että hän voi matkustaa kanssani ja olla siunauksena paikallisseurakunnalle ja yhteisölle ja veljillemme ja ystävillemme kaikkialla maailmassa. Rukoilettehan Marcian puolesta!

Rukoilkaa Yudah Chameron isän puolesta Columbiassa. Hän on kotona, koska lääkäreillä ei ole tarjota hänelle enää hoitokeinoa hänen sairastamaansa maksasyöpään. Pyydän teitä rukoilemaan Juudan isän ja hänen perheensä puolesta, että Herra olisi armollinen ja parantaisi ja vahvistaisi tämän Jumalan miehen ja Juudan isän. Juuda on palannut kotiin Jerusalemiin pitämään huolta vaimostaan ja lapsistaan ja tekemään työtään.

Rukoilkaa edelleen Rosenfeldin perheen puolesta. Rukoilkaa Englannista olevan rakkaan veljen, Malcolm Thomas Kingin puolesta. Malcolm on ollut sairaalassa jo viikon ja hänen tilansa on kriittinen.

Miettikää, voisitteko auttaa Netivyaa niin että voimme edelleenkin huolehtia Jerusalemin köyhistä ja antaa heille ruoka-apua ja olla siunaukseksi tämän kaupungin ihmisille, jotka tarvitsevat apua ruokkiakseen lapsensa ja perheensä.

Tarvitsemme rukouksianne ja apuanne myös voidaksemme jatkaa Herran työn tekemistä nuorison keskuudessa ja ”Opetuksia Siionista” (Teaching from Zion) -lehtemme julkaisemista. Lehden levikki on noin 4000 kpl ja sitä luetaan kaikkialla maailmassa. Se antaa ihmisille erilaisen näkökulman elämään ja tapoihin Raamatun ja alkuseurakunnan Israelissa.

Lehden paino- ja postituskustannukset kohoavat useisiin tuhansiin dollareihin. Me emme veloita ympäri maailmaa tekemistämme palveluista ja opetuksista. Alusta alkaen, vuodesta 1980, periaatteenamme on ollut, että tahdomme kertoa Herran hyvyydestä ilmaiseksi. Käymme opettamassa kaikkialla maailmassa, nyt teemme sitä modernin teknologian avulla ruokkien hengellisillä totuuksilla ja opetuksilla. Muutama tunti sitten pidin melkein kolmen tunnin mittaisen opetuksen Italian johtajille. Kaikki opetuksemme niin kotona kuin ulkomailla ovat ilmaisia niille, jotka saavat ne, mutta Netivyalle näiden arvokkaiden opetusten tuottaminen ja painattaminen tulee kalliiksi.

Hamotzi -ohjelma Jerusalemin köyhien ruokkimiseksi on jatkunut keskeytyksettä lähes koko koronasta johtuvan sulkutilan ja karanteenin ajan. Ruoka-apua hakemaan tulevien köyhien määrä on kasvanut ja kaikkinainen tarve on lisääntynyt.

Rukoilkaa Netivyan ja Netivyan johtajien puolesta ja löytäkää tapa olla partnerimme ja mukana siinä suuressa siunauksessa, jollainen Netivyan palvelutyö on täällä Israelissa ja maailmassa. Rukoilkaa ja kyselkää miten voitte olla partnerimme ja avustaa taloudellisesti Herran työtä Netivyan Raamatunopetusjärjestössä.

Rukoilkaa edelleen hyvin erityisen jerusalemilaisen lastentarhan puolesta. Sen nimi on Pikkusydämet. Tämän lastentarhan johtaja kuuluu meidän seurakuntaamme.

Muistakaa edelleen rukouksin rakasta sisartamme Livia Schnell Nothenia. Muistakaa rukouksissanne veljeämme Philip Marcia. Rukoilkaa Paulo C. Pereira Braga Diasin puolesta. Hän on erään brasilialaisen sisaremme isä.

Rukoikaa kaikkien Koreassa olevien suurenmoisten ja sitoutuneiden veljien ja sisarten puolesta, jotka ovat seisseet Israelin ja Netivyan rinnalla, että Herra uudistaisi heidän sitoumuksensa niin etteivät he unohda ensimmäistä rakkauttaan Israeliin ja Netivyaan.

Tytäremme Danah tarvitsee paljon rukousta terveytensä ja tilanteensa puolesta. Tyttärentyttäremme Noam on lukion viimeisellä ja päättelee opintojaan Zoomin kautta. Rukoilkaa, että Herra ohjaisi Noamia lukiosta valmistumisen jälkeen.  Pojanpoikamme Josephkin tarvitsee rukouksiamme päästäkseen yliopistoon ja saadakseen hyvän stipendin.  Muistakaa rukouksin poikaamme Barrya ja hänen perhettään, Bethiä ja Joeytä, jotta he varjeltuisivat ja säästyisivät kaikelta koronavirukseen ja tartuntoihin liittyvältä. Marcian äiti June on 91 v ja hänen terveytensä horjuu.

Lisään uuden rukouspyynnön Jumalan kansan johtajalta Intiasta. Hän on Joy Mathew, hänellä on vakava sydänvika ja hän on pyytänyt rukousta. Rukoikaa pastori TJ:n puolesta Taiwanilla. Muistakaa rukouksin Ruby Littleä, rakasta sisartamme Oklahoma Cityssä, joka taistelee myös syöpää vastaan. Lisätkää rukouksiinne Allison Howard Williams.

Rukoilkaa Rachaelin ja Danielin puolesta, he ovat sisar ja veli, jotka tarvitsevat työtä ja emotionaalista parantumista. Muistakaa rukouksissanne seuraavia: Angela Isby, Deborah Isaiah, Aries Franklin Mayers Sr., ja Tony Black. Nancy, Don ja heidän poikansa Aaron Hook, Rachel David, Kimin vaimo Jingyung Lee, tri Yuizawa, Tiz H., Lion H., Ilana Abramov, Cynthia Parveenin sisar, David Stern ja hänen perheensä. Anne West, joka on nyt 100 vuotta vanha. Rukoilkaa Garyn ja Melanien puolesta.

Muistakaa rukouksin seuraavia Jerusalemin Roeh Israel seurakunnan jäseniä: Sarit, Gabriela,

Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän vauvansa. Rukoilkaa Japanissa olevan sisar Yoko Nagumon puolesta. Sisar Yokolla oli sydänkohtaus ja rukoilemme, että hän toipuu siitä nopeasti ja täydellisesti.

 Chennaista, Intiasta muistakaa pastori Isaacia. Pastori Isaac on iäkkäämpi mies ja hänellä on vakava munuaisvaiva. Hänen on käytävä dialyysissä monta kertaa viikossa. Muistakaa koko Hong Kongia näinä monien erilaisten virusten ja koronaviruksen päivinä. Muistakaa Tony ja Louisa Tamia, ja meidän veljiämme ja sisariamme 611 Seurakunnassa, ja muissa seurakunnissa, jotka rakastavat Jumalaa ja Israelia tuossa suuressa kaupungissa. Muistakaa rukouksissanne Cohenin perhettä Hong Kongissa.

Vain sana Kaikkivaltiaan armoistuimen edessä seuraavien veljien puolesta ja se kuullaan: Um Mahmud Abu-Eid ja Jimmy Abu-Eid ja hänen perheensä, Keijo ja Salme, rakkaat veljemme Suomessa, Tim Tucker, Satu-Maria, Sini-Tuulia, Eveliina, rakas sisaremme Anne-Mirjami ja kaikki muut veljemme ja sisaremme Suomessa, jotka tarvitsevat rukousta puolestaan,  ja Eva H., Patty, Andrea, Julia ja Victor, ja Aaron Tani ja Hillel ja hänen vaimonsa.

Rukoilemme edelleen seuraavien puolesta: Zhou Wenrilan,  Aben perhe, Toru San, Takeo Sensei, Daisuke Sensei, Tomoko San, Yumi ja hänen isänsä pastori Ohara. George, ja pastori Isaac Chennaissa Intiassa.

Rukoilkaa Rantavaaran perheen puolesta ja etenkin rakkaan veljemme Pekan puolesta ja koko hänen perheensä puolesta. Pekalla on pitkälle edennyt Parkinsonin tauti ja hän tarvitsee Herran parantavaa kosketusta ja voimia.

Sain juuri rukouspyynnön rakkaalta sisarelta Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen isänsä, joka on 70-vuotias ja diabeetikko, on saanut Kovid-19 tartunnan. Hänen nimensä on Paulo C. Pereira Braga Dias.

Pitäkää rukoustanne äänen antona Taivaan uurnaan Herran ja Hänen enkeliensä edessä jokaisen veljen ja sisaren parantumisen hyväksi, jonka puolesta rukoilette. Vain armon sananen kaikkien meidän puolesta on virvoittava henki. Viekää rukouksenne Kaikkivaltiaan armoistuimen eteen ja ne kuullaan niiden hyväksi, joiden puolesta rukoilette.

Rukoilkaa seuraavien puolesta: Guilherme Antonio Nathan Becker ja hänen vaimonsa Artuza de Oliviera, lisätkää myös Rachael ja Daniel Webster ja Lizette Nancy ja Jose Carlos Rio de Janeirosta, Brasiliasta.

Mellä on veljiä ja sisaria Israelissa ja Kiinassa ja pyydän teitä rukoilemaan heidän turvallisuutensa ja varjeluksensa puolesta: Deborah Ruth, Lydia, Sima, Laurel S., Naomi, Orna, David S., Daniel, Dalia D., Ayla, Hillel, Elhanan, Tony, tri Song ja hänen vaimonsa Harriet Kim, Michael Knezevich, Ismael Alves, Asher Gabriel, M. Ahuva, ja 90-vuotias Dov H. Muistakaa Jerusalemin seurakunnassamme käyvää sisar Hadassaa. Hänelle on juuri tehty syöpäleikkaus. Rukoilkaa, että hän toipuu täydellisesti ja paranee kokonaan syövästä.

Rukoilkaa Israelin puolesta. Jerusalemin ja Tel Avivin kaduilla ja muuallakin maassa on hillitöntä mellakointia ja väkivaltaisuutta. Nämä mellakat johtuvat siitä, että suuri osa Israelin väistöstä ei ymmärrä, mitä hallitus tekee koronaviruspandemian suhteen.

Lisään uuden rukouspyynnön rakkaan veljen, Jehuda Hochmanin, puolesta, joka asuu Negevin erämaassa. Jehudan täytyy käydä dialyysissa monta kertaa viikossa.

Rukoilen, että Herra innostaisi ja motivoisi veljiä ja sisaria ja palvelujärjestöjä, jotka voivat auttaa tässä, käymään nettisivuillamme ja tekemään mitä voivat, jotta me voisimme kaksin- tai moninkertaistaa niiden ihmisten lukumäärän, joita me palvelemme.

Jerusalemin seurakunnastamme pyydämme teitä yhtymään kanssamme rukoukseen seuraavien veljien ja sisarten puolesta: Gary, Melanie, Sarit, Gabriela, Ahuva, Leah, Ilana, Hannah, nuori Gabriela, Jonathan B. Ja hänen vaimonsa Aviva ja heidän uusi vauvansa.

Rukoilkaa rakkaiden ystävien puolesta: Rabbi Salt ja hänen perheensä ja rabbi Hassablad. He ovat molemmat jo iäkkäämpiä ja tarvitsevat varjelusta ja siunausta.

Koronavirus uhkaa maailman taloutta lamalla ja laskusuhdanteella. Muutamat tärkeistä tukijoistamme ovat jo vähentäneet tukeaan meille. He eivät ole menetelleet näin vain Netivyan kohdalla, vaan kaikkien tukemiensa palvelutöiden kohdalla, joita on paljon.

                      Tahtoisin ensin pyytää teitä rukoilemaan, mikä on teidän osuutenne Netivyah Raamatun Opetusjärjestön tukemisessa.

                      Toiseksi tahtoisin teidän, jotka seisotte rinnallamme rukouksin ja taloudellisesti tukien, tekemään parhaanne pysyäksenne edelleen kanssamme. Ymmärrämme, että ajat voivat olla kovat vielä monta vuotta, mutta ymmärrämme myös, että Jumala on valinnut teidät ja siunannut teitä juuri tällaista aikaa varten.

                      Kolmanneksi pyydän teitä rukoilemaan uuden projektimme puolesta, jota olemme aloittamassa Israelissa yhteistyössä Houses of Healing ministryn kanssa (Parantumisen talot) palvelutyö) Abilenesta, Teksasista.

Rukoilkaa kahden lapsenlapsemme puolesta. Kumpikin saa muutaman viikon päästä lukion päästötodistuksen. Kummallakin on edessään tärkeä siirtymävaihe elämässään. Noamilla, tyttärentyttärellämme, on myös 18. syntymäpäivänsä 1.5. Se on Noamille suuri päivä.  Hän pääsee lukiosta ja muistakin velvoitteista ja saa etuoikeuden tehdä omat päätöksensä ja valintansa elämässä. Rukoilkaa Noamin puolesta tässä hänen elämänsä suuressa tienhaarassa ja pyytäkää Herraa siunaamaan Noamia ja antamaan hänelle selkeä suunta ja opastus sen suhteen, mikä on hyvää ja oikeaa ja pyhää hänen elämässään.

Molemmat lapsenlapsemme, Noam ja Joseph, ovat erittäin lahjakkaita ja hyviä oppilaita. Molemmat ovat A -oppilaita ja loistavia nuoria, mutta molemmat tarvitsevat Jumalan varjelusta ja ohjausta, jotta he tekisivät hyvät ja viisaat ja oikeat valinnat elämässään.

Kun minä olin 18 vuotta vanha ja eristetty perheestäni, koska uskoin Messiaaseen, minulla ei ollut ketään vierelläni eikä ketään, joka olisi neuvonut minua. Herran taivaallinen johdatus ja opastus oli ainoa apuni. Kiitän Herraa Hänen hyvyydestään ja ohjauksestaan elämässäni.

Rukoilen, että sekä Josephilla että Noamilla on sellainen jumalallinen voima ja näky heidän omaa tulevaisuuttaan ajatellen, että Israelin Kaikkivaltias Jumala ja Herramme Jeshua antavat heille lahjan tehdä vain oikeita ja hyviä valintoja.

Toivotan teille kaikille, jotka pysytte Israelin rinnalla ja jotka rukoilette Jerusalemin puolesta, Herran parhaimpia siunauksia ja kaikkien Hänen lupaustensa toteutumista Hänen uskollisille lapsilleen. Niitä, jotka kuulevat Jumalaa ja tekevät Hänen tahtonsa, kutsutaan viisaiksi! Niitä, jotka vain kuulevat Hänen sanansa, mutta eivät tee sen mukaan, kutsutaan tyhmiksi! Pyrkikäämme kaikki olemaan aina viisaita eikä koskaan tyhmiä. Paras on edessä!

Käykää Netivyan facebook-sivuilla katsomassa ja kuulemassa hienoa opetusta!

Israelin Herra Jumala ja Jeshuan, Messiaamme, Kuninkaamme, Opettajamme, Rabbimme ja Herramme armo olkoon teidän kaikkien kanssa.

Joseph Shulam